ULAŞTIRMA BAKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bir televizyon programına konuk olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan merak edilen soruları tek tek açıkladı.
“İstanbul’un yeni havalimanının yer seçiminin yanlış olduğu yönünde eleştiriler var. Biz havalimanını yaparken önceliğimiz rüzgar hareketini belirlemek için yapılan çalışmadır. Bu olmazsa olmazımızdır. Bu çalışmanın sonucunda hakim rüzgar yönü belirlenir. Pistler de buna göre konumlandırılarak inşa edilir. Şu anda bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Yeni havalimanı tamamlandığında yapılan 6 pistin hepsi aynı anda kullanılabilecek”.
“Gelen eleştiriler arasından sadece birini kabul edebilirim; ‘yeni havalimanı şehir merkezine uzak’ denilebilir. Ancak 6 pistin aynı anda kullanılacağı devasa bir yapı şehir içinde olamaz. Şehir içinde böyle bir alanımız yok”.
Bakan Arslan, Üçüncü Havalimanı için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Taksim’den yeni havalimanına ulaşım için yapılacak metronun 2018 yılında hayata geçeceğini bildirdi. “Taksim’den metroya binen bir yolcu, yeni havalimanına gidebilecek” dedi
Atatürk Havalimanı ile  ilgili soruları yanıtlayan bakan:
-Bir çok çalışma var. Bir tek şeyin olmayacağını söyleyebilirim; konut alanı olmayacak. Ancak kesinlikle sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile görüşmemiz, İstanbul’a değer katacak şekilde buranın değerlendirilmesidir .
 

Exit mobile version