ULAŞIMA 'BAYRAM' DOPİNGİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı dolayısıyla 10 güne çıkarılan sezonun son tatilini değerlendirmek isteyen 30 milyon vatandaşın yollara düştüğünü belirterek, “Bayramda otoyolları ve köprüleri kullanan araç sayısı 15,5 milyonu buldu.” dedi.
Kurban Bayramı tatili boyunca havalimanlarında 7 milyon 156 bin 31  yolcuya hizmet verildiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik  ve Haberleşme Bakanı Arslan, yaklaşık 10 günlük süre içinde de  toplam 1 milyon 830 bin kişinin ise seyahatinde treni tercih ettiğini söyledi.

Karayollarında seyahatin yanı sıra havayollarına ve trenlere de yoğun  talebin olduğunu dile getiren Arslan, alınan önlemlerle karayolları başta olmak  üzere havayolları ve demiryollarında hiçbir aksama yaşanmadığını vurguladı.
“6 HAVALİMANINDAN 5 MİLYON 258 BİN KİŞİ SEYAHAT ETTİ”
Turizm amaçlı olarak 6 havalimanından seyahat eden kişi sayısının ise  5 milyon 258 bini geçtiğini bildiren Arslan, Atatürk, Sabiha Gökçen, Dalaman,  Antalya, Adnan Menderes ve Muğla Milas havalimanlarında iç hatlarda yolculuk  yapan kişi sayısının 2 milyon 46 bin 179 olduğunu, dış hatlarda ise bu sayının 3  milyon 212 bin 422’i bulduğunu kaydetti.
Arslan, söz konusu yolcu trafiğinin yüzde 57’sinin ise İstanbul’dan  gerçekleştiğine dikkati çekerek, tam tamına 3 milyon 18 bin yolcunun bayram  dolayısıyla seyahatinde havayolunu tercih ettiğini söyledi.
Bayram süresince havalanan uçak sayısının 34 bin 525’i bulduğunu  vurgulayan Arslan, söz konusu uçak trafiğinin 14 bin 65’inin iç hatlarda, 20 bin  460’ının ise dış hatlarda gerçekleştiğinin ifade etti.
Kurban Bayramı tatili süresinde turizme yönelik havalimanlarında  günlük ortalama yolcu sayısında 2016 yılı Kurban Bayramı tatili süresine göre, iç  hatlarda yüzde 9, dış hatlarda ise 22 artış gösterdiğini belirtti.
Bayram tatili boyunca tüm havalimanlarında ise 49 bin 624 uçak  trafiğinin gerçekleştiğini bildiren Arslan, “Havalimanlarımızda 7 milyon 156 bin  31 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Exit mobile version