Ukraynalı Supernova Airlines işletmeci sertifikası aldı

Ukraynalı-Supernova-Airlines-işletmeci

New York merkezli lojistik şirketi Nova Global’in Ukraynalı yeni kargo havayolu Supernova Airlines, kargo uçuşları gerçekleştirmesini sağlayacak operatör sertifikasını aldı.

Ukrayna haber ajansına göre Kiev merkezli Supernova tarafından yapılan açıklamada, ilk kargo uçuşunun bahar aylarında gerçekleştirilerek, Nova Global müşterileri tarafından sipariş edilen gönderilerin taşınmayı planlandığı belirtildi.

Havayolu şu anda kendi uçak filosunu geliştiriyor ve halihazırda iki Antonov AN-26 uçağı kiralamış durumdalar.

Supernova Airlines, Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesinin ardından Boryspil ve Lviv uluslararası havalimanlarından uçuş gerçekleştirmeyi bekliyor ancak Ukrayna semaları uçuşlara kapalı olduğu sürece hava taşımacılığı Ukrayna’ya en yakın Avrupa havalimanlarından gerçekleştirilecek.

Havayolu 2021 yılında kuruldu ve Linkedin sayfasına göre şirketin ilk teknik uçuşu Kasım 2022’de Maribor’dan (Slovenya) Piestany’ye (Slovakya) gerçekleşti.

Krasnozhon Yaroslav, Ekim 2021’den beri havayolunun genel müdürüdür. Yaroslav son olarak Temmuz 2020’den Eylül 2021’e kadar Kiev merkezli Bees Airline’da baş pilot ve Mart-Temmuz 2020 arasında Devlet havacılık kuruluşu “Ukraina “da uçuş operasyonları direktörü olarak görev yapmıştır.

Exit mobile version