Ukrayna ve Suudi Arabistan Birlikte Uçak Üretecek

Ukrayna ve Suudi Arabistan, 9.2 tona kadar yük taşıyabilen AN-132 uçaklarının üretimi konusunda yeni bir iş birliği aşamasına geçiyor. Ukrayna Devlet Savunma Sanayi İşletmesi Ukroboronprom’dan gelen açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de, 12-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen “Dubai Airshow 2017” uluslararası havacılık fuarı sırasında iki ülke arasında uçak üretimi için bir iş birliği planının oluşturulması konusunda anlaşmaya varıldı.
Açıklamada, AN-132 uçağının uluslararası programının başarıyla gerçekleştirilmesinin ana amacının Ukrayna sanayisini, Rus bileşenlerine olan bağımlılığından kurtarmak olduğunu belirtildi. Söz konusu amaca, ilerlemeci dünya ile iş birliği yaparak ve Ukrayna uçaklarına uluslararası standartlarına göre en iyi sistemleri sağlayarak ulaşıldığını kaydedildi.
Daha önce, Ukrayna’nın devlet uçak üretim şirketi Antonov’un, Suudi Arabistan’da bulunan uçak fabrikasında AN-132 uçaklarının üretim organizasyonuna destek vereceği açıklamıştı.
Antonov şirkerinin basın servisinin yaptığı açıklamada, “21 Şubat 2016 tarihinde Antonov devlet şirketinin Başkanı Mihail Gvozdyov ve Taqnia Aeronautics şirketinin Başkanı Ali Mohammed Al-Ghamdi, Suudi Arabistan Krallığı’nda uçak üretim tesislerinin organizasyonu ve AN-132 uçakların üretim organizasyonu ile ilgili anlaşma imzaladı.” diye kaydedilmişti.

Exit mobile version