Ufolar Gerçekten Var Mı? ABD Belgeleri Yayımladı

Çok eski zamanlardan beri evrende insanlar olarak tek başımıza yaşamadığımız ve başka canlılarında olduğu iddia ediliyor. Özellikle uzaylılar ve ufolar konusunda çeşitli iddialar gündeme getiriliyor. Ancak bu iddiaların çoğunun altı boş olduğu için kesin konuşulamıyor. Son zamanlarda uzaylılar konusundaki hikayeler tekrar gündeme gelmeye başladı. Basına verilen çeşitli uzaylı görünümündeki canlıların fotoğrafları, gökyüzünde çekilmiş ufo olduğu iddia edilen araçlar insanların kafasını karıştırmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalarda bir kesim uzaylıların olduğuna inansa da bir kesim böyle bir durumun hurafeden öteye gidemeyeceğini savunuyorlar.
Dünya devi olan ABD’nin uzun zamandır uzaylılar konusunda önemli çalışmalar yaptığı iddia ediliyordu. Bunun ardından yine ülkenin 38 tane gizli proje üzerine çalıştığı iddia edilmişti. Bu iddialar devam ederken çalışmaların üzerindeki gizem sonunda kalktı. ABD tarafından ufolar hakkında önemli bir açıklama yapıldı. ABD’nin Savunma İstihbarat Servisi tarafından desteklenen bu çalışma sonrasında gizli belgeler yayınlandı.

ABD Ufoları Araştırıyor

Belgelerde yer alan bilgilere göre ABD’deki kurumların tamamı ufoları araştırmak için toplam 22 milyon dolar yani yaklaşık 120 milyon lira harcadıklarını açıkladılar. Daha önceki yıllarda ABD tarafından ufo ödeneği adı altında yeni bir ödenek hesaplanmıştı. Bu ödenek sayesinde yeni çalışmaların başlatılmasına karar verilmişti. Pek çok ülkenin yapmadığını hatta inanmadığına inanıp üzerinde çalışan ABD bu konudaki resmi belgeleri kamuoyu ile paylaştı.

Medyaya Sızan Ufo Karelerinin Sırrı Ne?

Onlarca yıldır uzaylı tartışmaları devam ederken gökyüzünde tanımlanamayan yüzlerce cisme ait fotoğraf kareleri bulunuyor. Bazıları bu fotoğrafların ufolara ait olduğunu savunuyor. Bazıları ise göz yanılması ya da bir yıldız olabileceğini savunuyor. Ancak yapılan bilimsel çalışmalarda dahil günümüzde kanıtlanabilmiş herhangi bir çalışma bulunmuyor. Bu sebeple ufoların sırrı günümüzde hala belirsizliğini koruyor.
ABD tarafından daha önceki yıllarda yapılan ufo çalışmaları başka ülkeler tarafından farklı şekillerde yorumlanmıştı. Bir kesim ufo çalışmaları adı altında Amerika’nın gizli uçak kaldırma deneyimleri üzerine çalıştıklarını belirtmişlerdi. Ancak 1957 yılında CIA tarafından yapılan bu açıklamaya rağmen bir uçağın arka tarafında ufoya benzetilen tanımlanamayan cismin ne olduğu konusunda tartışmalara kesin bir nokta konulamadı. Bir pilot tarafından çekilen görüntüler günümüzde hala tartışmalara sebep oluyor. Sadece ABD tarafından değil geçmişten günümüze kadar pek çok ülkede ufo olduğu sanılan gökyüzünde tanımlanamayan çeşitli görüntüler çekildi. İnternet üzerinde de dolaşan bu görüntülerin hala bilgisayar üzerinde oynanılan görüntüler olduğuna inanılıyor.
Son zamanlarda ABD tarafından yeniden ufo ve uzaylılar konularının gündeme getirilmesi kafalarda çeşitli soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu? Daha önce uzaylılara ait olduğu söylenen ve farklı görüntülere sahip cisimlerin ve uzuvların fotoğrafları da yayınlanmıştı. Teknolojinin gelişmesi, yıllardır devam eden tartışmaların hala sürmesi ve bununla birlikte yapılan çalışmaların genişletilmesine rağmen kesin kanıtların hala elde edilememiş olması işin bir diğer ilginç yanı olabilir.(sosyalinsan)

Exit mobile version