UÇUŞTA YÜZÜ VE SAÇLARI YANDI

Uçak kabini, erimiş plastik kokusu, yanmış elektronik parçalar ve saçlarla dehşet saçtı. Yolcunun yüzü ve boynu ise yanık kabarcıkları ile dolu ve kapkaraydı.
Pekin-Melbourne uçuşu sırasında, pillerle çalışan telefon kulaklığının patlaması ve alev alması sonucu yanıklar ve is içinde kaldı.
Yolcunun yüzünü ve ellerini yaktı. Bataryalı telefonunda müzik dinleyen kadın yüzünün yandığını hissetti ama kulaklık boynuna dolandığı için hemen çıkaramadı. Ani bir patlama yaşandığında, kabin ekibi yardıma koştu. Kulaklıklara bir kova su döküldü, ancak pil ve kapağı hem eridi hem de zemine yapıştı. Duman ve kokudan pek çok kimse öksürmeye başladı.
Olayı araştıran Avustralya Uçuş Emniyet Birimi (Australian Transport Safety Bureau) havayolunun adını vermedi ancak cihazdaki lityum-iyon pillerin muhtemelen ateş aldığını belirtti. ATSB dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunarak, pillerin bagajda taşınması gerektiğini duyurdu.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ exploding headphones 2

Exit mobile version