Uçuşta 173 kişiye pozitif test raporu veren Laboratuvar’a soruşturma açıldı

Uçuşta-173-kişiye-pozitif-test-raporu-veren-Laboratuvar'a-soruşturma-açıldı

 

İki uçuşta toplam 298 yolcunun COVID-19 ile enfekte olduklarının yanlış bilgilendirilmesiyle sonuçlanan büyük bir test gafı için testleri yapan özel laboratuvar suçlandı. Hindistan’ın Pencap eyaletindeki Amritsar’a giden iki uçuşta bulunan enfekte yolcuların çoğu, aslında Covid ile enfekte olmadıklarını ortaya çıkaran kendi testlerini yaptırdılar.

Hindistan Havalimanları Otoritesi şimdi ilk testleri yapan laboratuvara soruşturma yapılması emri verdi.

Geçen hafta Euroatlantic Airways tarafından Roma’dan Amritsar’a gerçekleştirilen bir charter uçuşunda 125 Covid pozitif yolcunun bulunduğu tespit edildi. Yolcular kalkıştan önce negatif testler ile varışta yapılan zorunlu testler arasında büyük ölçüde fark bulundu.

Bundan birkaç gün sonra ikinci bir charter uçuşu, uçaktaki 173 kişinin COVID-19 ile enfekte olduğu tespit edildikten sonra, uçaktaki Covid pozitif yolcu sayısı rekor kırdı.

İlk uçuşta test pozitiflik oranının yüzde 75 olduğu görülürken, ikinci uçuşta test pozitiflik oranının yüzde 82 olduğu görüldü. Covid pozitif yolcuların gerçek sayısı ise çok daha küçük.

“Laboratuvarın hatalı çalıştığı iddiasıyla ilgili olarak Hindistan Havalimanları Kurumu tarafından bir soruşturma başlatıldı. New India Express tarafından bildirildiğine göre, Dr Amarjit Singh’in Delhi merkezli laboratuvarın hizmetleri askıya alındı. Bu laboratuvar, geçen yıl 15 Aralık’ta devreye alındı. Şimdi yeni bir yerel laboratuvar havaalanında çalışmalarına başladı” dedi.

Exit mobile version