Uçuş Sırasında Canlı Yayın Yaptı. 5 Yıl Hapsi İsteniyor

Tayvanlı bir adam taksi ve kalkış sırasında canlı yayın yapmak istedi ardından 5 yıl hapis cezası İstemi ile yargılanıyor.
Sivil Havacılık İdaresi’nin bugün yaptığı açıklamada Tayvanlı bir adam, geçen hafta Mandarin Hava Yolları’nın uçuşunu canlı olarak yayınlamak istedi. Ancak telefonunu açık tutan yolcu Sivil Havacılık Yasasını ihlal etmenin bedeli olarak ciddi bir caza ile karşılaşabilir.
CAA’ya göre, yolcu 18 Nisan’da Penghu’ya giden Mandarin Airlines Uçuş no # AE365’in taksisini ve kalkışını canlı yayınlamak için akıllı telefonunu kullandı.
Ancak savcılar yüklenen video izleyerek kişi hakkında soruşturma başlattı .
Mandarin Airlines yolcu listesi araştırılıp, ilgili personeli sorguladıktan sonra, adamın kimliği doğrulandı.
Müfettişler, yayınına başladığında, takipçilerinin çoğunun, yasaları ihlal ettiği için ağır bir para cezasıyla karşı karşıya kalabileceği için video kaydını durdurmasını teşvik ettiğini gözlemledi.
Sivil Havacılık Kanunu’nun 43-2. ​​Maddesi, CAA’dan açıkça izin alınmadan veya kabin ekibinin kaptanın rızası ile talimat vermeden uçuş sırasında uçuş navigasyonuna veya iletişimine müdahale edebilecek hiçbir ekipmanın kullanılamayacağına dair madde içeriyor. Yasanın ilgili hükümlerini ihlal etmenin cezası, beş yıla kadar hapis cezası veya 4.861 ABD dolarına kadar para cezasıdır.

Exit mobile version