Uçuş Görevlileri Grev Çağrısında Bulundu: 30 Havaalanında Eylem Hazırlığı

Uçuş Görevlileri Grev Çağrısında Bulundu: 30 Havaalanında Eylem Hazırlığı

Uçuş görevlileri, beş yıldır maaşlarına zam yapılmamasını protesto etmek amacıyla 9 Mayıs’ta Washington, D.C.’de bir miting düzenledi. Yaklaşık 77,000 uçuş görevlisini temsil eden Uçuş Görevlileri Birliği (Association of Flight Attendants-CWA) ve Profesyonel Uçuş Görevlileri Birliği (Association of Professional Flight Attendants), 13 Haziran’da 30 havaalanında yeni sözleşme ve çalışılan tüm saatler için ücret talep eden protesto gösterileri düzenleyeceklerini duyurdu.

Grev Çağrısı

İki yıldan uzun bir süredir süresi dolmuş sözleşmelerle çalışan ve 2019’dan bu yana zam alamayan American, United ve diğer havayolu şirketlerinin uçuş görevlileri, yeni sözleşme taleplerini dile getirmek üzere grev çağrısında bulundu. Sendikalar, üyelerinden ve destekçilerinden ABD’nin dört bir yanındaki havaalanlarında ve Londra ile Guam’da protesto gösterilerine katılmalarını istiyor.

Yaşanabilir Çalışma Koşulları İçin Mücadele

Milyonlarca çalışan, yaşanabilir çalışma programları, faturaları ödemeye yetecek kadar yüksek ücretler, düzgün çalışma koşulları, iş güvenliği ve bölücü ücret kademelerinin sona ermesi için mücadele ediyor. Havayolu şirketlerinin göz alıcı bir iş olarak göstermeye çalıştığı American Airlines’ta işe yeni başlayan uçuş görevlileri, vergiler hariç yılda sadece 27,000 dolar kazanıyor ve bazıları geçinebilmek için gıda kuponu ve toplu konut yardımına başvurmak zorunda kalıyor.

Adil Ücret Talebi

Üstelik, uçuş görevlilerine sadece uçağın kapılarının kapanmasından açılmasına kadar geçen süre için ödeme yapılıyor. Uçağın yüklenmesi ve boşaltılması için harcadıkları saatler ise tamamen ücretsiz kalıyor. Uçuş görevlileri, tüm çalıştıkları saatler için adil bir ücret talep ediyor ve bu durumun düzeltilmesi için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Exit mobile version