Uçaktan malzeme çalana ceza

Havayolu şirketleri uçak içi malzemelerin personel tarafından uçak dışına çıkarılmasını engellemek için uyguladıkları çeşitli yaptırımlar haberimizde…
Havayolu şirketleri artan maliyetleri azaltmak adına bir dizi önlem aldı. Yolculara servis etmek adına hazırlanan bir çok ürün, yolculara ulaşmadan bir şekilde ortadan kaybolabiliyor. Bu durumu engellemek için de şirket yönetimleri bir dizi önlem ve yaptırım uyguluyor. Güvenlik kontrollerinde valiz aramaları , ağırlık kontrolleri ile disiplin cezalarının yanı sıra ağır para cezaları bunların başlıcaları…
Cathay Pacific Kabin memurları, Dondurma ve Kalem Çalınmasını Önlemek İçin güvenlik tarafından aranıyor.
Qantas, uçaktan içki çaldığı bir uçuş görevlisine 33.000 dolar ceza verdi.
Emirates uçuş görevlisininin yolcu cüzdanlarından 5000 dolar çalmakla suçlandı.
United ise kabin memurlarının business class ta bulunan nevresim takımlarını çalmasını önlemeye çalışıyor.
Hong Kong Uluslararası Havaalanı’ndaki profesyonel güvenlik ekipleri tarafından yapılan kontroller sonrasında Cathay’ın en az altı çalışanı (kabin amiri ve memuru) soruşturmaya alındı. Sebep ise uçakta ki kalemleri dışarı çıkartmaları.
Ancak yapılan kontrollerde şaşkınlıkla izlenen en popüler ürün Häagen-Dazs dondurma oldu. Yapılan soruşturmalarda evlerinde arama yapıldı. Ve buzdolaplarında yığınla uçak içi malzeme bulundu .
Islak mendillerden şirket marka kalemlerine, yıllarca uçuş ekipleri tarafından bir dizi eşya alınmıştır. Politika veya prosedürle ilgili herhangi bir şüpheden kaçınmak için şirket notu, yer fıstığının çıkarılmasının bile bir ihlal teşkil ettiğini söyledi.
Cathay Havayolu, Hong Kong’a varışta çalışanların rastgele aramalarını gerçekleştiriyor. Ve kabin memurları için soruşturmalar açılarak idari para cezalarına çarptırılıyor.
Yine yapılan incelemelerde bardakların, içki şişelerinin, ıslak mendillerinin, çerezlerin, şirket logolu kahve ve çayların, tabakların, çerezliklerin kabin memurlarının evlerinde olduğu tespit edildi. En traji komiği ise tuvaletlerde bulunması gereken kutu mendil bulunması oldu.
Şirket yetkilileri yapılan eğitimlerde bu ürünlerin uçak dışına çıkmaması için uyarılarda bulunsa da kontrol mekanizması olmayan şirketler başarısız oluyor. Bugüne kadar evlerinde malzeme bulunan kabin memurlarına 75.000 dolara kadar ağır ceza verildiği görüldü.

Exit mobile version