UÇAKTA TUVALETE GİTMEK DE PARALI OLACAK MI ?

Avrupa’da iki önemli havayolu şirketi daha içecekleri paralı yaptı. Yolcular şimdi soruyor: “Acaba uçaklarda yakında tuvalete gitmek de paralı olacak mı?”
Eskiden uçak yolculuğunun bir rahatlığı vardı. Yolculara ücretsiz yemek, içecek servisi yapılır, hatta ikramda bile bulunulurdu. Ancak son yıllarda durum değişti. Önce ücretsiz yemekler kaldırıldı, sonra içecekler sınırlı hale geldi. Son dönemde ise bir bardak sudan bile para alınmaya başlandı. Bu trend hızla devam ediyor. Son olarak Alman Air Berlin ve Condor şirketleri, uçaklarında içeceklerden para almaya başladılar.

Uçak yolculuğu eskisi gibi rahat değil

Yolculuk sırasında ücretsiz yemek ve içecek ikramında bulunan havayolu şirketi sayısı giderek azalıyor. Ücretsiz hizmetlerin giderek yok olması tabiki yolcuların tepkisini çekiyor. Artık neredeyse her şeyden ek ücret alınıyor: ek bagaj verme, yer ayırtma gibi..Buna karşılık koltuklar giderek daralıyor, biletlerin fiyatları zaten ortada. Yolculukta konfor diye bir şey kalmadı. İnternette tepkilerini dile getirenler “Yakında uçakta tuvalete gitmek de paralı olacak mı? Daha nelerden para alınacak merak ediyoruz” diye sorar hale geldiler.
Bakalım havacılık sektöründeki bu trend bize daha neleri gösterecek?

Exit mobile version