Uçaklardaki Şiddet Olayları Artıyor! Yolcu uçuş görevlisini ısırarak kaosa neden oldu.

Uçaklardaki Şiddet Olayları Artıyor! Yolcu uçuş görevlisini ısırarak kaosa neden oldu.

Miami’den Newark’a giden bir uçak, bir yolcunun agresif davranışları nedeniyle Orlando’ya acil iniş yapmak zorunda kaldı. United Airlines uçuşunda, yolculardan biri uçuş görevlisini ısırarak kaosa neden oldu.

Uçaklarda şiddet vakaları artmaya devam ediyor. Temmuz başında Fas’tan Londra’ya giden bir Ryanair uçağında da benzer bir olay yaşanmış, uçak Marakeş’e acil iniş yapmak zorunda kalmıştı.

IATA Raporu: %47 Artış Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) raporuna göre, 2022 yılında her 568 uçuşta bir şiddet olayı rapor edilirken, 2021 yılında bu oran her 835 uçuşta bir olarak kaydedildi. Bu, şiddet olaylarında %47’lik bir artış olduğunu gösteriyor.

Yasal Önlemler ve Kara Liste Uygulamaları

Artan şiddet vakalarına karşı çeşitli yasal önlemler alınıyor. Fransız hükümeti, uçuş sırasında rahatsız edici davranışlarda bulunan yolculara idarî ve cezaî yaptırımlar uygulanmasını öngören bir kararname hazırladı. Ayrıca, bazı havayolları kara liste uygulamasıyla bu tür yolcuların uçaklarına binmesini engellemeyi planlıyor.

Özel Tedbirler

Ryanair gibi bazı havayolları, kabinde dışarıdan alınan alkolün tüketilmesini yasaklayarak daha hedefe yönelik tedbirler alıyor.

Uçuş Ekiplerine Karşı Şiddet

Salı günü yaşanan olayda, bir yolcunun United Airlines uçuş görevlisini omzundan ısırması ve mürettebata bağırıp hakaret etmesi üzerine, pilotlar uçağı Orlando’ya acil iniş yaptırdı. Olay sonrası polisin müdahalesiyle yolcu uçaktan çıkarıldı ve uçak üç saatlik bir gecikmenin ardından yeniden havalandı.

Avrupa’da Her Üç Saatte Bir Tehlike

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı’na (EASA) göre, Avrupa Birliği’ndeki uçuşların güvenliği her üç saatte bir yolcuların davranışları nedeniyle tehlikeye giriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir