Uçak Tuvaletlerinde Hijyen ve Kabin Memurları

Uçak tuvaletleri vakum sistemi ile çalışmaktadır. Ve tuvaletler de bulunan su tankların temizlenmemesi sebebiyle tam anlamıyla mikrop yuvası ve kesinlikle içilmesi doğru değil.
Uçuş ekibi genelde tuvaletlerdeki hijyeni kontrol altında tutmaya çalışsa da bu konuda pek başarılı olunamıyor . Kaldı ki WC kapısını bile peçete ile açıp kaparlar . Bu durumda elbette yolcuyu irite ediyor . Çünkü aynı hassasiyeti yiyecek dolu trolley için göstermiyor , ayaklarıyla bu kapıları açıp, kirli olan yüzeyleri tutup daha sonrasında ikramınız yapılıyor. Servisten sonra termoslarda ki artan kahve ve çaylar tuvalete dökülüyor ve elbette termoslara da sıçrama yapıyor. Ve akabinde bu termoslar yıkanmadan bir sonra ki serviste de kullanıyor.
Ayrıca servis sırasında eldiven kullanmayan uçuş ekibi , bardağınızı almak için bile eldivenini kullanıyor.
Tuvaletlerde ki sistemlerin tıkalı olmasından kaynaklı olarak havalandırma ne yazık ki vasat . Filitrelerin her uçuştan sonra temizlenmesi gerekiyor. Ayrıca kokuyu bastırmak için ekiplerin kullandıkları spreyler de ne yazık ki kapalı alanda nefes alınmasına engel oluyor. Kokuyu bastırmak temiz olduğu anlamına gelmiyor .
Daha önce trolleylerde ki sticker kirliliği üzerine kabin hizmetleriyle görüşülmüş ve sistem değiştirilmişti. Yapışkanlı kağıtlar yerine mandallı barkod sisteme geçilmişti. Ancak mevcut trolleylerin kirliliğine bir çözüm getirilememişti.
Kabin personelinin uçak içi malzemelere evlerinde ki gibi itina ile yaklaşmaları sanıyoruz daha doğru olacaktır.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ cv44

Exit mobile version