UÇAK TEKNİSYENLERİNİN DİKKATİNE!

Bildiğiniz üzere SHGM 12 Şubat 2016 da bir genelde yayınlamıştı. Bu genelge her nedense SHGM nin Yunan HATA EASA Part-147 organizasyonu tarafından verilen lisanların SHGM tarafından kabul edilmeyeceği şeklinde anlaşılmış. Dün köşe yazımı koyduğum halde bugün tekrar bu konu ile ilgili yazı yazmam ısrarla istendi. Bana Esat Demirci den yollanan iletiyi yollayıp yorum yapmam istendi. Sonuçta meslektaşlarımı kıramadım ve aşağıdaki yazıyı yazmaya karar verdim.
SHGM hiç bir zaman EASA onaylı Part 66 lisansını iptal edemez. Yunan sivil havacılığı tarafından verilmiş Part 66 lisansını ancak Yunanistan sivil havacılığı iptal edebilir.
Örneğin; SHGM nin verdiği SHY-66 lisansını başka bir otoritenin iptal edemeyeceği gibi…
Aşağıda görülen Esat Demirci imzalı iletide;  SHGM olarak HATA organizasyonu yoluyla SHY-66 Lisansına işlem yaptıranlarla ilgileniyoruz diyor.
Nedir bu işlemler.
1- SHY-66 Lisansında sınırlama kaldıranlar
2- HATA’da tip kursu alıp bunu SHY-66 lisansına işletenler.
Hata sertifikası ile SHY-66 Lisansına işlem yaptıranların listesini SHGM çıkartmıştı. Bu arkadaşlar bu yılın sonuna kadar SHY veya PART-147 Organizasyonlarında sınava girip bilgilerini ispat etmek zorundalar.
Bu sınavlarda 75 veya üstü not alanlar kurtulacak. 50-74 arasında not alanlar ise bakım kuruluşlarında kurulacak komisyonda bilgilerini ingilizce olarak ispat etmek zorundalar.
50 puanın altında not alanlara SHGM yaptırım uygulayacak. Yani, sınırlamasını kaldırdıklarına yeniden sınırlama getirecek veya HATA’dan tip kursu alındı ve lisansına işlendi ise bu tip kursunu lisansından çıkartacak.
ANCAK; BU KİŞİ YUNAN SİVİL HAVACILIĞINDAN PART-66 LİSANSI ALMIŞ VE SINIRLAMALAR VE TİP KURSLARINI İŞLETTİ İSE SHGM BUNA KARIŞAMAZ. 
Bu konu bilinmesine rağmen gerek teknisyenler arasında gerekse farklı ortam ve yayınlarda müthiş bir bilgi kirliliği yaratıldı. Bu nedenle bir kez daha konuya açıklık getirici bir iletiyi paylaşmayı uygun görerek Esat Demirci Beyin kısa bilgilendirme iletisini irdeleyerek ne söylenmek istediğini yazmaya çalıştım. Umarım faydalı olacaktır.
İşte SHGM genelgesini anlamayanlar ve anlamakta zorlananlar için SHGM yetkilisi Esat Demirci Beyin iletisi.
HATA
 
 

Exit mobile version