Uçak Krizi: Rus Gelin Putine Mektup Yazdı

Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan ve havacılığı derinden etkileyen kriz yıl başı ile dereye giren ek yaptırımlar ile gittikçe derinleşiyor.

Türk işadamı ile evli olan Rus anne Yelena Korzhavina, Rusya Devlet Başkanı Putin’e mektup yazarak uçak krizi sonrasında gündeme getirilen yaptırımların sıradan Rusları da vurduğunu belirtti. Rusya’daki Türkler, özellikle medyadaki olumsuz propagandadan rahatsız.
Yelena Korzhavina ile evli olan işadamı Bülent Yalın, “İki ülkeyi de kendi ülkem biliyorum, Rus televizyonlarında Türkiye karşıtı propaganda duymak çok üzüyor” diyor.
Yalın’a göre Rusya’nın yaptırımlarından yaklaşık 200 bin karma aile de zarar görecek. Rusya’da Kamuoyu Yoklama Vakfı tarafından yapılan bir araştırma, Rusların, uçak krizi öncesine göre Türklere yüzde 29 oranında daha olumsuz yaklaştığını gösteriyor. İkiz kızları bulunan Korzhavina, “Gerçekten bu nefretin sürmesini istemiyorum” diye duygularını ifade ediyor. Türkiye’nin zaten ekonomik kriz yaşanan Rusya’da günah keçisi yapıldığı belirtiliyor.
Mehmet Ali Düzcü adlı çifte vatandaş yaptığı açıklamada “Uçağı düşürmek tehlikeli bir hataydı. Ancak Rusya’nın bu kadar sert davranıp milliyetçi eğilimdeki insanları tahrik etmemesi gerekirdi. Allah korusun, bu barışçıl Türk ya da Rusların saldırıya uğramasına neden olabilir, sonra birbirimizi affetmemiz zor olur. Çok geç olmadan, iki ülke de tonunu düşürmeli” diyor.
 

Exit mobile version