UÇAK KAZASI SORUŞTURMASI BAŞLADI

Avustralya Uçuş Emniyet Birimi (ATSB) Salı günü düşen uçakla ilgili olarak soruşturma başlattı.
Kaza, FlightRadar24 uçuş takip web sitesine göre, pist 17’den kalkıştan kısa bir süre sonra yerel saat ile 09: 00’dan sonra gerçekleşmişti.
Uçak, havaalanı yanındaki DFO alışveriş merkezinde e büyük bir yangın çıkmasına neden oldu. Acil servisler – Büyükşehir İtfaiyesi, Ambulans ve Victoria Polisi – olay yerindeydi.
King Air, King Adası’na özel charter uçuşu yapıyor ve dört yolcu taşıyordu. Uçakta bulunan pilot Max Quartermain ve dört Amerikalı yolcu kazada öldü.
Victoria Emniyet Müdür Yardımcısı Stephen Leane Melbourne’daki gazetecilere verdiği demeçte; kazanın, uçağın Essendon Havaalanı’ndan çıktıktan sonra bir anda meydana geldiğini söyleyerek “kalkıştan kısa süre sonra ciddi bir motor arızası yaşandı” dedi.


 
-Çift motorlu bir charter uçağı, Essendon Havaalanı’ndan ayrıldı. Pilot Essendon’a geri dönmeye çalıştı ancak DFO’ya çarptı. Önemli bir uçak kazası geçirdik. Eyaletimizin 30 yıldır gördüğü en büyük sivil havacılık kazasında yaşandı.
Sivil Havacılık Otoritesi (CASA) web sitesi, uçağın 1996 yılında imal edildiğini gösteriyor. Avustralyalı Kurumsal Jet Merkezine VH-ZCR olarak kayıtlı.
Essendon Havaalanı genel sekreteri Chris Cowan, “havaalanındaki tüm yetkililer olayın sebebini belirlemek için birlikte çalışıyor. Kayıpların tam boyutu henüz bilinmiyor” dedi.
Havalimanı, gerekli acil servisler dışındaki tüm uçuşlara kapatıldı ve hava trafiği Melbourne ve Avalon havaalanlarına yönlendirildi.
Bu arada, DFO alışveriş merkezi bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı. Yardımcı Komiser Leane, alışveriş merkezindeki hiç kimsenin kazada ölmediğini söyledi.
Victoria Başbakanı yakınlardaki alışveriş ve yerleşim bölgelerine olan yakınlığı nedeniyle Essendon Havaalanı’nın kapatılıp kapatılmayacağı konusunda sorularını cevaplamayı reddetti.
https://youtu.be/GbZratQAPV4

Exit mobile version