Uçak kanadını tramplen olarak kullanıyorlar

BÜYÜKÇEKMECE Belediyesi tarafından deniz kenarına yerleştirilen C-47 tipi savaş uçağı gençler tarafından tramplen olarak kullanılıyordu. Belediye bunun önüne geçmek için uçağı taşımayı düşündü ancak bundan vazgeçti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün girişimleri üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı ,havacılık sevgisini halka yaymak ve havacılık meraklıları için yıllar önce hizmetten çıkardığı 1947 model C-47 Dakota nakliye uçağını hibe etti. Büyükçekmece sahiline yerleştirilen, Kıbrıs Barış Harekatı’nda da kullanılan uçağın kabinine gelişmiş müzik sistemi, LCD ekran televizyon, masalar ve deri koltuklar yerleştirildi. Kokpitinde değişiklik yapılmayan, müze olarak hizmet vermesi hedeflenen uçakta gençler için ekranlarda tarihi anlatan konular yayınlandı ve müzikler çalındı.
Gençler bir süre sonra bunu eğlence haline getirdi ve uçağın deniz tarafında olan kanadını  tramplen olarak kullanmaya başladı. Belediye bunu engellemek için her şeyi denedi ama başarılı olamadı. Sonunda gençlerle baş edemeyeceğini anlayan belediye uçağı taşımaya karar verdi. Sonrada bu kararından vazgeçen belediye denize çıkıntı yapmaya karar verdi.

Gençler Her Şeye Çözüm Buldular

Belediye Başkanı açıklamasında “Sahildeki ‘Uçağın Chevrolet’i denilen C-47’yi o dönem Hava Harp Okulu Komutanı olan Orgeneral Bilgin Balanlı’dan almış, Subay Orduevi sahilinde konuşlandırmıştık. Altından binlerce insan geçer, önünde poz verir, fotoğraf çektirir. Kanadına çıkıp denize atlamaları tehlike arz ediyordu. Tüm çabalarımıza rağmen engelleyemedik. Uçağı deplase (yer değiştirme) etmek istedik. Ancak, çok önemli bir altyapısı var. Bunun yerine denize küçük bir çıkıntı yapmaya karar verdik. Uçağın kanadının bulunduğu bölgede denize İBB Sosyal Tesisi’nin çay verebileceği 25-30 metre karelik küçük bir çıkıntı yapıyoruz. Kanadından da atlamayı engellemiş olacağımız uçağı böylece kurtarmış olduk.” dedi.
İşte O Uçak:

Exit mobile version