Uçak Bakım Teknisyenlerinden Grev Alarmı: WestJet 40 Uçuşu İptal Etti

Uçak Bakım Teknisyenlerinden Grev Alarmı: WestJet 40 Uçuşu İptal Etti

WestJet Grubu, uçak bakım mühendisleri ve teknik operasyon çalışanlarının olası grevine yanıt olarak uçuşları iptal etmeye ve birleştirmeye başladı.

WestJet, beklenen grev nedeniyle uçakları güvenli bir şekilde park etmek ve yolcuların mahsur kalmasını önlemek amacıyla uçuş iptalleri ve birleştirmelere başladı. Bu önlemler, yolcularla net iletişim kurularak onların mağduriyetini en aza indirmeyi hedefliyor.

CIRB Kararı Bekleniyor

Havayolu şirketi, Kanada Endüstriyel İlişkiler Kurulu’nun (CIRB), WestJet ve Uçak Teknisyenleri Kardeşlik Derneği’ni (AMFA) Kanada İş Kanunu uyarınca tahkime götürüp götürmeyeceğine ilişkin yanıtını bekliyor. Bu karar, grevi önleyebilir ve mevcut durumu düzeltebilir.

WestJet Başkanı’nın Açıklamaları

WestJet Başkanı ve COO’su Diederik Pen, %30-40 oranında ücret artışı içeren ve mühendisleri Kanada’daki en yüksek ücretli personel haline getiren bir anlaşma teklifine rağmen pazarlık sürecinin tıkanmasından duyduğu hayal kırıklığını ifade etti.

Yolculara Tavsiyeler ve Planlamalar

WestJet, önümüzdeki 48 saat içinde uçakları aşamalı ve güvenli bir şekilde park etmeyi planlıyor. Bu süreç, yaklaşık 6.500 yolcuyu etkileyen 40 uçuş iptaliyle sonuçlanacak. Etkilenen yolcuların yeniden konaklaması için gerekli düzenlemeler yapılmaktadır.

Uçuş Durumu Güncellemeleri

Yolculara, havalimanına gitmeden önce WestJet’in web sitesindeki uçuş durumu güncellemelerini kontrol etmeleri tavsiye edilmekte.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 ay önce

    Pegasus benzeri bir operasyon hedefleniyorsa yeni uçaklar tercih edilmeli, böylece arıza oranı dolayısıyla tehir oranları düşecek, turnaround zamanı kısalacaktır.

    Cevapla