Uçak akü deşarjı yüzünden İrlanda’ya mecburi iniş yaptı

Heathrow’dan 100 yolcusu ile Amerika’ya gitmek üzere kalkış yapan uçak akü deşarjı yüzünden İrlanda’ya mecburi iniş yaptı.
American Airlines uçuş ekibi hava trafik kontrol kulesine en yakın havalimanına inmek zorunda olduklarını, Atlantik Okyanusu’na devam edemeyeceklerini bildirdi.
Görevli pilotlardan biri böyle bir durumda nasıl acil iniş yapılacağı prosedürünü uygulamaya başladı çünkü bir yangınla karşı karşıyaydılar. Pil muhtemelen Nikel Kadmiyum alaşımlıydı. Sorun bir yangının başlaması olmasa bile sızıntı zarar verecekti.
Havadaki bir motor jeneratörü arızası durumunda güç kaynağı açısından piller bir yedek sağlar. Bu durumda iniş şarttı. Boeing 777 New York JFK’ya yapacağı 7 saatlik uçuşun ilk 90 dakikasında Shannon’a (irlanda)indi.
Ekip kontrol yapacak teknik heyete batarya boşalması ile ilgili teknik sorunları olduğunu bildirdi. Mühendisler sorunu araştırmaya başladılar. American Airlines olayı doğrulayarak Cuma günü 141 sefer sayılı Boeing 777’nin kokpitindeki gösterge ışığı nedeniyle, olası mekanik bir sorun yüzünden uçağın divert ettiğini bildirdi.
Havayolu yolcularından özür dileyerek bakım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
 
35652B2B00000578-3646655-image-a-54_1466164838250

Exit mobile version