Uber’in 2020’de gökyüzündeki yerini alması için yoğun mesai harcadığı hava taksisi merika Federal Havacılık Kurulu (FAA) engeline takıldı. FAA, Uber’in bu projesi için hedef gösterilen zamanın yetersiz olduğunu ve projenin henüz çok fazla eksiği olduğunu düşünüyor.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile ABD’deki şehirlerin semalarında uçan taksi için keşif yapılması konusunda anlaşma imzalayan Uner’İn bu projesi Federal Havacılık Kurulu’nun engeline takıldı.
NASA’dan yapılan açıklamada, Uber ile uçan taksi için keşif yapılması konusunda anlaşıldığı ve NASA’nın, dağıtım amacıyla kullanılan insansız hava araçlarını (İHA) da içeren “şehir hava devinim” araçları için simülasyonlara başlayacağı belirtilmişti.
Amerika Federal Havacılık Kurulu (FAA), Uber’in bu projesi için hedef gösterilen zamanın yetersiz olduğunu ve projenin henüz çok fazla eksiği olduğunu düşünüyor.
FAA’nın bu engeli sonrası 2020 yılında ilk uçuşlarına başlaması planlanan uçan taksi projesinin ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak henüz Uber’den konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.
Uber uçan otomobil için son birkaç yıldır ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapıyor. Uber ve NASA, uçan otomobillerin trafik güvenliğini sağlayacak bir kontrol merkezi projesi üzerinde de çalışmalar yürütüyor.
Şirketten yapılan açıklamada Uber’in 2020’ye kadar Dallas ve Dubai’de uçan arabalar ile hizmet vermeye başlayacağı bilgisine yer verilmişti.
Ancak uçan otomobiller üzerine mesai harcayan tek şirket Uber değil
Slovakya’da geliştirilen uçan otomobil modeli Aeromobil’in fiyatı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, modelin fiyatı 1.3 milyon dolar.
Spor görünümlü araç iki kişilik. Oto pilot teknolojisi, ve olası bir tahliye durumu için iki tane paraşüt bulunuyor.
Menzili 875 kilometre olan aracın saatte ulaşabildiği maksimum hız ise 200 kilometre.
Aracın yerdeki hızı ise maksimum 160 kilometre.(ntv)