UA 2091 Sefer Sayılı Uçak Motor Yangını Nedeniyle Kalkışı İptal Etti

UA 2091 Sefer Sayılı Uçak Motor Yangını Nedeniyle Kalkışı İptal Etti

27 Mayıs 2024 tarihinde, Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı’ndan (ORD) kalkış yapmak üzere olan bir United Airlines uçağı, motorlarından birinin alev alması sonucu kalkışını iptal etmek zorunda kaldı.

Seattle Tacoma Uluslararası Havalimanı’na (SEA) gitmek üzere havalanmaya hazırlanan UA 2091 sefer sayılı A320 (N432UA tescilli) uçağının sol motorundan (International Aero Engines IAE V2527-A5) duman çıktı.

Uçaktaki bir yolcu tarafından çekilen video görüntülerinde, pistte ilerleyen uçağın sol kanadından yoğun ve koyu renkli dumanların yükseldiği görülüyor.

FAA Raporu ve Acil Durum Müdahalesi

Federal Havacılık İdaresi’ne (FAA) göre, alevler saat 14:00 sularında, uçak hala taksi yolundayken rapor edildi. Bunun üzerine kalkış iptal edilerek uçak kapıya geri çekildi. FAA, normal operasyonlar saat 14:45’te yeniden başlayana kadar Chicago havalimanına gelişleri geçici olarak durdurdu.

Yolcular ve Mürettebat Güvende

Uçakta bulunan 148 yolcu ve beş mürettebatın tamamı güvende olup, herhangi bir yaralanma rapor edilmedi. United Airlines yaptığı açıklamada, tüm yolcuların Seattle’a alternatif uçuşlara yerleştirildiğini ve aksaklığın asgari düzeyde olduğunu belirtti. Havayolu ayrıca, itfaiye araçlarının ve sağlık personelinin tedbir amacıyla uçakla buluştuğunu ifade etti.

Exit mobile version