TUSAŞ/TAI hayata geçirdiği Stajyer Mühendislik Programı büyük ilgi gördü

Yeni uçak ve helikopter  projeleriyle çekim merkezi olan TAI, kısa süre önce başlattığı Stajyer  Mühendislik Programı’na 3 bin 185 başvuru aldı. Şirketin Ankara ve İstanbul  yerleşkelerinde 532 öğrenci, eğitimlerini sürdürürken TAI bünyesinde görev almaya  başladı.

Havacılık ve uzay sanayisindeki yeni  projeleriyle önemli bir iş gücü ihtiyacı ortaya çıkan Türk Havacılık ve Uzay  Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ/TAI) hayata geçirdiği Stajyer Mühendislik Programı büyük  ilgi gördü.
Türkiye’nin yerli ve milli hava platformu ihtiyacını karşılamak için  faaliyet gösteren TAI, T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, ANKA  İnsansız Hava Aracı, HÜRKUŞ Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı projelerinde  ürünlerini ortaya koydu.
TAI, ortaya çıkan yeni ihtiyaç, talep ve öngörüler doğrultusunda bir  dizi yeni projeyi gündemine aldı. T625 Genel Maksat Helikopteri ile bu yıl ilk  uçuş heyecanı yaşayacak TAI, Milli Muharip Uçak, Jet Eğitim ve Yakın Hava Destek  Uçağı Geliştirme Projesi (HÜRJET), 10 Ton Sınıfı Genel Maksat Helikopteri  Projesi, ATAK-2, insansız hava araçları ve uydu projeleriyle önemli bir proje  yüküyle karşı karşıya bulunuyor.a
TAI Genel Müdürü Temel Kotil’in, “Projelerimizi gerçekleştirebilmemiz  için 2 bin olan mühendis sayımızı 12 bine çıkartmamız gerekiyor” tespitinden  hareketle şirket, insan kaynaklarını genişletmek için bir dizi yönteme  başvuruyor.
Mühendis kadrolarına alım yapan, teknoloji geliştirme bölgelerindeki  mühendislik birikiminden yararlanmaya çalışan, projelere yönelik çeşitli iş  birliği ve ortaklıklara giden TAI, geleceğin mühendislerini kazanmak için de  Stajyer Mühendislik Programı’nı hayata geçirdi.
TAI, ihtiyaç duyduğu binlerce mühendisin yetişmesine doğrudan katkıda  bulunmak üzere de 16 üniversiteyle ocak ayında Stajyer Mühendislik Programı  protokolü imzaladı.
Yüksek teknoloji odaklı projeleriyle mühendislik eğitimi alan öğrenciler için çekim merkezi olan TAI’ye, kısa sürede 3 bin 185 başvuru ulaştı.  Değerlendirmelerin ardından şirketin Ankara ve İstanbul yerleşkelerinde 532  öğrenci, eğitimlerini sürdürürken TAI bünyesinde görev almaya başladı.
PROJELERE UYUM SÜRECİ KISALACAK
TAI’nin projelerinin başarısında insan kaynağı kritik önemde  bulunuyor.
Şirket, Stajyer Mühendislik Programı’yla, istihdam ettiği yeni  mühendislerin 2 yılı bulan projelere adaptasyonun kısaltılmasını ve kısa sürede  bu kişilerden katkı almayı amaçlıyor.
Programa, üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine,  elektrik-elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar,  metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç  duyulan bölümlerden öğrenciler katılabiliyor.
Stajyer mühendis olarak çalışacak adaylar haftada en az 1 tam gün  TAI’de çalışıyor. Şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise TAI mühendisleri  üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürütecek.

Exit mobile version