TUSAŞ Mühendis alımı yapacağını duyurdu!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), çeşitli alanlardan kendi bünyesinde çalıştırmak üzere mühendis alacağını duyurdu. Başvurmak isteyen mühendisler TUSAŞ mühendis alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Şirket, Proses Mühendisi (Kompozit İmalat) pozisyonunda çeşitli alanlardan mühendis istihdam edeceğini açıkladı. Peki, TUSAŞ mühendis alım şartları nelerdir?

TUSAŞ ülkenin en büyük, dünyanın tek çatı altındaki 4’üncü büyük kompozit tesisinin kurulum çalışmasını yapıyor. Bir yandan da tesiste çalışması için mühendis alımı yapacağını açıklayan şirkete başvuru yapmak isteyen adaylar internet üzerinden TUSAŞ mühendis alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? sorularına yanıt arıyor. İşte TUSAŞ mühendis alım başvurusu hakkında detaylar?.
TUSAŞ MÜHENDİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI
Adaylarda makine, metalurji ve malzeme, havacılık veya uzay mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranırken, kompozit ve imalat teknolojileri alanında en az 2 sene tecrübe sahibi olmak tercih nedeni oluşturacak.
İyi derecede İngilizce bilmesi istenen adaylar için ilgili bilgisayar programlarını ve kompozit parçalara yönelik yazılımları temel seviyede kullanıyor olmak, kompozit parça üretim ve kalite muayene süreçlerinde tecrübe, tahribatsız muayene yöntemleri hakkında bilgi ve tecrübe, yalın üretim, kalite sistem yönetimi ve risk analizi konularında deneyimi olmak ek tercih sebebi olarak değerlendirilecek.
Adayların, bu donanımlarının yanında “Türk Havacılık Tarihi’ni okuyanlardan değil yazanlardan olma”, “havacılık ve uzay sektöründe yürütülen projelerde iz bırakma” beklentisinde olması isteniyor.
AKILLI DİJİTAL FABRİKA OLACAK
Uçak ve helikopter gibi hava araçlarının yapısal parçalarının üretileceği tesisin, dünyadaki hava yapısalları kompozit ihtiyacının yüzde 2’sini karşılaması hedefleniyor. Tesiste, üst düzey teknolojik üretimin yanında yeni ürün tasarımları ve ürün geliştirmeleri yapılacak. Buradaki tüm işlemlerde otonom araçlar kullanılarak, yüksek doğruluk ve verimlilik elde edilecek.
Endüstri 4.0 için altyapısını hazırlayan TUSAŞ, kompozit tesisini akıllı dijital fabrika olarak hayata geçirecek ve sanal/artırılmış gerçeklik uygulamaları ile üretime destek verilecek.
Kompozit tipine göre, özelleşmiş robotik, otonom ekipmanlar ile hassas ve hatasız üretim yapılacak. Tesisteki otonom araçlar, robotlar ve makineler birbiriyle sürekli iletişim halinde olacak.
Binlerce sensör ve iletişim sistemiyle donatılacak tesisle bütün üretim süreci ve verimlilik anlık olarak kontrol edilebilecek.
BÜYÜK KAPASİTE ARTIŞI
Tesiste, gelişmiş kesim ve ölçüm sistemleri kullanılacak. Üretilen parçalar ultrasonik ve x-ray sistemli tahribatsız muayene yöntemleriyle kalite kontrol süreçlerinden geçirilecek ve bunların montajı yapılacak.
Boyahaneler, yapay zekayla otonom olarak çalışacak ve tüm parçalar el değmeden boyanıp sevkiyata hazır hale getirilecek.

TUSAŞ, bu yatırımla üretim kapasitesini büyük ölçüde artıracak ve yapacağı ihracatla ülke ekonomisine katkı sağlayacak.
Exit mobile version