TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: Satış kanallarında eşitlik istiyoruz

Uçak bileti satan acentaların sorunlarını çözmek için temaslarını artıran TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Talebimiz son derece açık ve basit… Satış kanallarında eşitliğin sağlanmasını ve üyelerimizin tüketici karşısındaki itibarının zedelenmemesini istiyoruz” dedi.
Bilet acetanlarının havayollarıyla yaşadığı sorunları çözmek için çalışmalarını sürdüren TÜRSAB, Pegasus Havayolları’nın ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’yle de görüştü.
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın bizzat katıldığı görüşmelerde sorunların çözümüne dair umut verici adımlar atıldı.
Pegasus’la, sorunların çözümü için ortak komisyon kurulması konusunda anlaşan TÜRSAB, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüyle de geniş katılımlı bir “çözüm toplantısı” konusunda mutabakat sağladı.

Bağlıkaya: Sorunları ve çözüm önerilerimizi ilettik

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptıkları ziyarette Genel Müdür Bahri Kesici’ye biletleme ile ilgili yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini ilettiklerini anlatan Firuz Bağlıkaya, havayolu biletlemesinin mevzuata kavuşturulması için 2006 yılından buyana devam eden bir çalışma olduğunu hatırlatarak, “Yapılan çalışmanın realize edilmesi konusundaki beklentimizi dile getirdik” dedi.

“Üyemizin itibarının zedelenmesini istemiyoruz!”

İstanbul’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılacak toplantıda bilet satan seyahat acentalarının tüm sorunlarını gündeme getireceklerini ifade eden Firuz Bağlıkaya, “Talebimiz son derece açık ve basit… Satış kanallarında eşitliğin sağlanmasını ve üyelerimizin tüketici karşısındaki itibarının zedelenmemesini istiyoruz. Yoksa kimsenin rekabetine müdahil olmak gibi bir derdimiz yok” diye konuştu.

“Sorunlar mevzuat eksikliğinden kaynaklanıyor”

Sorunların büyük bir kısmının uçak bileti satışına ilişkin mevzuat eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çeken Firuz Bağlıkaya, mevzuatın tamamlanarak hayata geçmesi halinde sorunların büyük kısmının kendiliğinden çözüleceğini sözlerine ekledi.
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici’nin makamında gerçekleşen toplantıya TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nezih Hacialioglu, Havayolu Biletleme ve IATA İhtisas Başkanı Numan Olcar ile Hukuk Başdanışmanı Av. İlker Ünsever de katıldı. (turizmajansi.com)

Exit mobile version