TÜRKSAT 6A, Yerli ve Milli İmkânlarla Geliştirilerek Uzaya Fırlatılacak

TÜRKSAT 6A, Yerli ve Milli İmkânlarla Geliştirilerek Uzaya Fırlatılacak

TÜRKSAT 6A, Türkiye’nin yerli ve milli imkânlarıyla üretilen ilk haberleşme uydusu olarak bu yıl Temmuz ayının ikinci haftasında uzaya fırlatılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İncelemelerde Bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜRKSAT 6A’yı yerinde inceleyerek, uydunun 8 Temmuz haftasında uzaya gönderileceğini duyurdu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesinde geliştirilen TÜRKSAT 6A uydusu, yüzde 81,4 yerlilik oranıyla üretildi.

Yerli ve Milli İş Birliğiyle Geliştirilen TÜRKSAT 6A

TÜRKSAT 6A, Türk mühendisleri ve firmalarının iş birliğiyle geliştirildi. TÜBİTAK, TUSAŞ, ASELSAN ve CTECH gibi kuruluşlar, uydunun üretim sürecinde yer aldılar. Uydu, 4 tonun üzerinde bir kütleye sahip olacak ve 42 derece doğu boylamında sabit yörüngeye yerleştirilecek.

Türkiye’nin Uzay Teknolojilerindeki Gelişimi

Bakan Kacır, Türkiye’nin uzay teknolojilerinde 40 yıllık bir rüyasını gerçekleştirdiğini belirterek, ülkenin artık haberleşme uydularını kendi imkânlarıyla geliştirebilen 11 ülkeden biri haline geldiğini vurguladı.

Gelecek Projeler ve Hedefler

Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yerli uydu geliştirme faaliyetlerine devam edeceğini ifade eden Bakan Kacır, GÖKTÜRK uydusunun yenileme projesi, İMECE 2 ve İMECE 3 gibi projelerin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Dünya Genelinde Erişim Sağlanacak

TÜRKSAT 6A’nın fırlatılmasıyla birlikte Türkiye’nin haberleşme uyduları dünya genelinde 4,5 milyarlık nüfusun kullanımına erişmiş olacak.

Exit mobile version