Yüksek performanslı iletişim uyduları uzaya gönderilecek.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), Arjantin merkezli bir şirketle dev bir iş birliğine gitti. TAI ile INVAP S.E tarafından kurulan ortak girişim şirketi GSATCOM Space Technologies ile düşük ağırlıklı ve yüksek performanslı telekomünikasyon uyduları geliştirilecek.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) ile Arjantin merkezli INVAP S.E tarafından, düşük ağırlıklı ve yüksek performanslı telekomünikasyon uydularını geliştirmek için GSATCOM Space Technologies isimli ortak girişim şirketinin kurulduğu duyuruldu.
INVAP CEO’su Vicente Campenni kurulan ortaklık hakkında, “TAI ile bu stratejik ortaklığı kurmaktan gurur duyuyoruz. Birlikte coğrafi telekomünikasyon uydularının piyasaya sürülme sürecini, küresel olarak sunulacak çeşitli veri taşıma çözümleri ile hızlandırmayı umuyoruz.” dedi.
TAI CEO’su Prof. Dr. Temel Kotil ise, “Her gün insana hizmet edecek yeni başarılar elde etmek için aynı inanç ve kararlılıkla çalışıyoruz. GSATCOM, stratejik ortağımız INVAP ile birlikte coğrafi telekomünikasyon pazarında benzersiz çözümler sunacak.” dedi.
Arjantinli bir şirket olan INVAP S.E. ekipman, tesis ve cihazların tasarım, entegrasyon, inşaat ve teslimatını yapan ve Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika’da faaliyet gösteren şirkettir. Firma; nükleer, havacılık, kimya, tıp, petrol ve devlet sektörleri için projeler sunmaktadır.
ÜRETİLECEK UYDULARININ ÖZELLİKLERİ
Küçük uydu konsepti (Small-GEO), televizyon yayını, multimedya uygulamaları, mobil ve sabit internet erişimi, güvenli haberleşme gibi geleneksel haberleşme uydusu fonksiyonlarını performans düşümü olmadan karşılayabilen, nispeten daraltılmış hacimli konfigürasyona sahip, maliyet etkin haberleşme uyduları konseptidir.
Küresel pazarda “Small-GEO” olarak tanımlanan bu uydular, alışılmış haberleşme uydularına göre düşük üretim ve fırlatma maliyetleri ve yüksek performanslı yayın ve iletişim çözümleri ile dikkat çekiyor.
2000 kg kadar fırlatma gücüne sahip olacak olan uydular, 7kW’a kadar güç tüketimi ve 50 Gbps’lik tipik verim kapasitesine sahip olacak. Uydular elektrikli tahrik sistemi Hall Etkili İticiler (HET) sayesinde, kimyasal veya hibrit tahrik platformlarının yakıt yükünden kurtularak daha hafif olacak. Düşük ağırlıkları nedeniyle tek roketle aynı anda birden fazla uydu gönderilebilecek.
Ekonomi bitik,dış borç,döviz,faiz,ithalat,işsizlik rekorları kırılıyor,ithal olmayan birşey hemen hemen yok gibi,torunlarımızı dahi borçlandırarak,onun bunun malzemesi,teknolojisi ile yol,köprü,havalimanı,uçak,helikopter vs yapınca,uzaya gidince sorunlar bitecek mi peki?
Niye yerli ve milli değil de Arjantin ile ortak? Hani herşeyimiz yerli ve milli olacaktı ne oldu? Herşeyiniz takiyye,masal,palavra. Ayrıca sen hergün insana değil kendi yandaşına hizmet edersin ancak !