TÜRKİYE'DE UÇUŞ SAYILARI ARTIYOR

Dünya’da yaygınlaşan hava yolu ulaşım ağından Türkiye de nasibini alıyor ve Türkiye’de sivil havacılık Her geçen gün ülkemizde bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Türk Hava Yolları’nın alternatiflerinin doğması ile gelişen sivil havacılık Pegasus, THY iştiraki Anadolu Jet SunExpress, BoraJet, Atlasglobal ve Onur Air’in de eklenmesiyle bir yerden bir yere gitmeyi daha ucuz daha uygun daha alternatifli ve kolay kılınmasından dolayı büyüyor.
Günümüzde Eskiden onlarca dolara satın alınabilen uçuşlar artık onlarca lira ile ölçülebilir uçak bileti fiyatları ile tüketicinin beğenisine sunulmakta Türkiye’de 2017 itibari ile en çok tutulan İç hat uçuşu İstanbul İzmir uçak bileti satın alan yolcular tarafından gerçekleştiriliyor olsa da artan rekabet Doğan alternatif hatlar gelişen yer hizmetleri, yeni yapılan farklı şehirlerdeki havalimanları sayesinde de artık İstanbul merkezli ya da İstanbul aktarmalı olmaksızın Anadolu’nun illeri birbirine direkt bağlanıyor. Bunlardan en yoğun uçuş gerçekleştirilen Hatta başkentimiz Ankara ile Antalya arasında ölçülmekte.
İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yüklendiği büyük yolcu kapasitesine ek olarak Antalya Havalimanı Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı da oldukça yoğun yolcu trafiğine hizmet etmekte Ayrıca Adana Şakir paşa Havalimanı Konya Havalimanı Kayseri Erkilet Havalimanı ve Trabzon Havalimanı da nispeten yolcu yoğunluğu konusunda Avrupa şehirleri ile yarışan o limanlarımızdan.
Ankara Antalya arasındaki yoğun uçuşu ek olarak İstanbul Bağımsız en çok yolcunun uçtuğu destinasyonlar gitse Adana İzmir uçak bileti satın alarak gerçekleştirilen Çukurova’nın incisi Adana ile Ege’nin cenneti İzmir’i birbirine bağlayan hava yolu yolculukları burada birden fazla hava yolu şirketinin hizmet verdiği görülmekte Bu da tüketicilere ekonomik uçak bileti fiyatları olarak yansımaktadır.
Yurt içinde iç hat uçuşlarında olduğu kadar başka Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Ercan Havalimanı olmak üzere devamında da Avrupa’daki yaşayan Türklerin sıklıkla yaşadıkları ülkeler olan Almanya Belçika Hollanda Fransa gibi ülkelerle devam eden aynı zamanda turizm potansiyeliyle de ilintili olarak yine bu sayılı ülkelerle birlikte Yunanistan, Tayland, Ukrayna, Rusya, Çin, Lübnan, Katar Türkiye’den en sık seyahat edilen dış hat ülkeleri olarak öne çıkıyor.
Dış hat uçuşları eskiden genelde sadece İstanbul ve nadiren Ankara ile Antalya’dan yapılırken günümüzde ülkemizin birçok şehrinde ve dolayısıyla birçok havalimanı dünyaya direkt bağlanmakta. Bunlar da İç Anadolu’ya yönelik Konya bileti satın alarak seyahat eden yolcular önemli bir yer kaplamakta iken aynı şekilde Dalaman, Bodrum, Alanya Gazipaşa, Kayseri, Tekirdağ, Çorlu, Diyarbakır, Van, Samsun havalimanlarımız da yüksek potansiyele sahip.
Uçmayı çok seven Türkiye toplumunun, yepyeni havalimanları ve artan rekabetin getirdiği daha uygun uçak bileti fiyatlarıyla, çok daha fazla seyahat edecekleri bir gerçek. Her sene artan yolcu kapasitesinin İstanbul’daki üçüncü havalimanının inşasıyla birlikte özellikle transit hatlardaki artacak taleple birlikte daha da dolması bekleniyor. Uçak bileti satış ve rezervasyonlarında Türkiye artık ciddi bir cazibe merkezi.

Exit mobile version