Türkiye’de İHA Sayısı Yüzde 12,5 Artışla 68 Bin 647’ye Ulaştı

Türkiye’de İHA Sayısı Yüzde 12,5 Artışla 68 Bin 647’ye Ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki insansız hava aracı (İHA) ve pilot sayısında önemli artışlar kaydedildiğini açıkladı. Uraloğlu, geçen yıla göre İHA sayısının yüzde 12,5 artarak 68 bin 647’ye, İHA pilotu sayısının ise yüzde 6,6 artarak 1 milyon 536 bin 993’e yükseldiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan eğitim ve çalışmaların bu büyümede büyük rol oynadığını vurgulayarak, “İHA ve pilot sayısındaki bu artış, sivil havacılık alanında yürütülen başarılı projelerin bir sonucu” dedi.

Her Yıl Binlerce Yeni İHA Sisteme Kaydoluyor

Uraloğlu, SHGM’nin oluşturduğu özel kayıt sistemi sayesinde her yıl 5 ila 8 bin yeni İHA’nın bu sisteme eklendiğini, bu araçların izin, uçuş ve kayıt işlemlerinin kolaylaştığını açıkladı. İHA’ların kullanım alanlarının da hızla genişlediğini belirten Bakan, zirai ilaçlama, fotoğrafçılık, haritalama, trafik ve kargolama gibi birçok sektörde bu teknolojiden faydalanıldığını söyledi.

İHA Trafik Yönetim Sistemiyle Güvenlik Artacak

Bakan Uraloğlu, İHA Takip ve Trafik Yönetim Sistemi Projesi’yle, İHA’ların mevcut hava sahasına entegrasyonunun sağlanacağını ve bu araçların emniyet sorunlarının ortadan kaldırılacağını kaydetti. “Bu proje ile tüm İHA operasyonlarını güvenli ve emniyetli bir şekilde yönetmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Exit mobile version