Türkiye ve Sırbistan Arasında Yeni Havayolu Hatları İçin Mutabakat Zaptı İmzalandı

Türkiye ve Sırbistan Arasında Yeni Havayolu Hatları İçin Mutabakat Zaptı İmzalandı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Sırbistan Sivil Havacılık Otoritesi, İstanbul’da gerçekleştirilen görüşme sonrası yeni bir mutabakat zaptı imzalayarak, iki ülke arasındaki hava ulaşımını güçlendirecek önemli bir adım attı.

Anlaşmaya göre, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Niş, Sabiha Gökçen ile Kraljevo ve Ankara ile Niş arasındaki uçuş hatlarında haftada iki frekans olmak üzere toplamda üç yeni uçuş hattı başlatılacak. Bu yeni uçuş hatlarının, Türkiye ile Sırbistan arasındaki hava ulaşımını çeşitlendirmesi ve güçlendirmesi bekleniyor.

Yeni Hatlar, İki Ülke Arasındaki Bağlantıyı Güçlendirecek

SHGM’den yapılan açıklamaya göre, imzalanan mutabakat, sadece hava yolu ulaşımını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda iki ülke arasındaki turizm ve ticaret ilişkilerine de önemli bir ivme kazandıracak. Bu adım, Türkiye ve Sırbistan arasında daha fazla yolcu taşımacılığı ve ticaret fırsatları yaratılmasını sağlayacak.

Bölgesel İş Birliği Artacak

Yeni uçuş hatları, Türkiye ile Sırbistan arasında bölgesel bağlantıları daha da güçlendirecek ve iki ülke arasındaki iş birliğini artıracak. Özellikle, Sabiha Gökçen ile Kraljevo hattı, bölgesel kalkınma açısından büyük bir fırsat sunarken, Ankara-Niş hattı da başkentlerin daha yakın bir bağlantıya sahip olmasını sağlayacak.

Bu anlaşmanın, Türkiye’nin havacılık sektöründeki uluslararası iş birliklerini genişletme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. İki ülke arasındaki havayolu taşımacılığının çeşitlenmesi, sadece mevcut yolcu sayısını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda yeni iş fırsatları ve turizm hareketliliği yaratacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 1 ay önce

    Dil bilmeyen başka ülkeye korkudan gidemeyen nerede aç sefil var adamı vatan haini ilan etmiş soruyorum size terör lideri cezaevinden cikartmak istemek ne kadar vatan severliktir.

    Cevapla
    • 4 hafta önce

      Birader ne yazdığın anlaşılmıyor, sorumu soruyorsun, hesap mı soruyorsun. Terörü bitirmek için her yol mübahtır, çünkü ondan kötü bir şey yok. O yüzden en az zararla bu iş bitmeli, mehmetçiğimiz ölmemeli gerisi boş beleş laf cambazlığı.

      Cevapla