Türkiye ve Bulgaristan Arasında Turizm İşbirliği Gelişiyor

Türkiye ve Bulgaristan Arasında Turizm İşbirliği Gelişiyor

İstanbul’da düzenlenen “Bulgaristan – Keşfet ve Paylaş” turizm forumunun açılışında konuşan Bulgaristan Turizm Bakanı Evtim Miloshev, iki ülke arasındaki turist paylaşımının artırılması için büyük bir potansiyel olduğuna inandığını belirtti.

Kış Turizmi Rotaları Biliniyor

Bakan Miloshev, Bansko gibi Bulgaristan’daki kış turizmi rotalarının Türkiye’de iyi bilindiğini vurguladı. 2023 yılının 1 Aralık ile 2024 yılının 25 Mart tarihleri arasında Bulgaristan’ı ziyaret eden Türk turist sayısının toplamda 53.000 olduğunu açıkladı.

Ortak Turizm Ürünleri ve Rotalar

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Türkiye ve Bulgaristan arasında ortak turizm ürünleri oluşturulması gerekliliğine dikkat çeken Miloshev, “Ortak tarih, kültür ve mutfak geleneğine dayanan ortak turistik rotaların oluşturulması her iki ülkenin menfaatine uygun düşüyor” dedi.

Kış Turizmi Tanıtım Hazırlıkları

Kış sezonu öncesinde, Türkiye’den turizm operatörleri, seyahat acentaları ve medya kuruluşlarına Bulgaristan’daki kış ve SPA turizmi imkanlarının tanıtılması amacıyla Borovets, Bansko ve Pamporovo ziyaretlerini içeren bir turun düzenlenmesi için hazırlıklar sürüyor.

Türk Havayolları ile İşbirliği

Turizm Bakanı Miloshev’in Türk Havayolları temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye’den, Çin ve Japonya gibi diğer destinasyonlardan daha fazla Türk turistin Bulgaristan’a çekilmesi imkanları ele alındı. Türk Havayolları, Türkiye ile ortak turizm ürünlerinin bir parçası olarak Bulgaristan’ın reklamını yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir