TÜRKİYE KIRGIZİSTAN'A İKİ UZMAN GÖNDERİYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bişkek’teki uçak kazasıyla ilgili olarak Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu’ndan iki uzmanın Kırgızistan’a gitmek üzere görevlendirildiğini açıkladı. DHA’nın haberine göre, bakanlıktan yapılan açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Jamshit Khalilov’u arayarak konuyla ilgili bilgi aldığı ve başsağlığı mesajlarını ilettiği belirtildi. Kazanın incelenmesine ilişkin her türlü desteğin verileceğine yer verilen açıklamada, “Bu kapsamda Bakanlığımıza bağlı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu’ndan iki uzman konuyla ilgili Kırgızistan’a gitmek üzere görevlendirilmiştir” denildi.
ÇAVUŞOĞLU, KIRGIZ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgız mevkidaşı Erlan Abdildaev ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, Abdildavev’e uçak kazası ile ilgili taziyelerini iletti. Çavuşoğlu, konuyla ilgili olarak Türkiye’nin her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti. 2003 MODEL Düşen uçak, 2003 yılında Boeing tarafından imal edilmişti. 124 ton kargo kapasiteli uçak, 5 bin 230 kilometre menzilli. Saatte en fazla 922 kilometre hıza çıkabilen Boeing 747-400F’te iki pilot görev yapıyor.
DÜŞEN UÇAK, TÜRK SİVİL HAVACILIĞININ İLK JUMBO JETİYDİ
Türk Sivil Havacılığının tanınmış isimlerinden olan ve şirketin çoğunluk hissesinin sahibi Yavuz Çizmeci ve Dağlar Çizmeci’nin ortaklığındaki ACT Havayolları 2004 yılında kuruldu. 2011 yılında Çinli HNA Group, ACT Havayolları’nın hisselerinin yüzde 49’unu satın aldı. Hisselerinin yüzde 50,9’u Çizmeci’de, yüzde 0,9’u da diğer Türk ortaklarında olan ACT Havayollarının markası myCARGO olarak değişti.(sonhaber)
 

Exit mobile version