Türkiye, Dünyanın ilk insansız savaş jeti filosunu kuruyor

Dünyanın-ilk-insansız-savaş-jeti-filosu-kuruluyor

 

Baykar şirketi yılda tam 36 adet MİUS Kızılelma üretmeyi planlıyor. Eğer alınan karar faaliyete geçerse Türkiye, Dünyanın ilk insansız savaş jeti filosu Türkiye Cumhuriyeti’nin olacak. F-35 savaş jetlerine karşı alternatif olarak kullanacağı belirtildi.

Baykar şirketi yılda tam 36 adet MİUS Kızılelma üretmeyi planlıyor. Eğer alınan karar faaliyete geçerse Türkiye, Dünyanın ilk insansız savaş jeti filosu Türkiye Cumhuriyeti’nin olacak. F-35 savaş jetlerine karşı alternatif olarak kullanacağı belirtildi. Türkiye, ihtiyaç duyduğu alanlarda ne zaman anlaşma yapmak istese her zaman karşı ülke tarafından bir engel çıkarak mecburen milli üretim tesisleri kurularak yerli imkanlarla eksik alanlarımız dolduruluyor.

Baykar bünyesinde geliştirilen ve üretilen askeri insansız hava aracı sistemlerinden Akıncı, TB2, DİHA, MİUS hava araçları şu an dünyada kendi alanında ilk sırada yer alan en etkili silahlar olarak boy gösteriyor.

Türkiye her atılım sonrasında imkanları dahilinde üretilen askeri anlamdaki başarıları dünya ülkeleri tarafından red yediği zaman başarıyla sonuçlanıyor. İsrail’den HERON sistemi satın alınmak istenildi. Ama İsrail tehdit olarak gördüğü gerekçeyle Türkiye’ye İHA sistemini vermedi. Böylelikle kollar sıvandı, mühendisler düğmeye bastı. Günümüzde satın almak isteyen değil, ayağına gelip satın alınmak isteyen konuma geldi. Selçuk Bayraktar ve ailesinin Türkiye’ye kazandırdığı sistemi Rusya dahil küresel güçler ortak üretim partnerlik talebinde bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmek istediklerini açıkladı. Menfaatler çerçevesinde geliştirilen siyasi ilişkiler sonuç olarak çıkar kaynaklı karşılıklı bağımlılık oluşturmaya devam ediyor. Zamanında Türkiye’nin istediği sistemleri vermeyen ülkeler, şimdi ülkemizin üretim gerçekleştirmesiyle başarılı olduğu sistemleri almak isteyen onlarca ülke var. Yardım kolu uzanan ülkelere her daim tüm talepleri karşılanmasına rağmen öte boyutta küresel güçlerin partnerlik, ortak üretim, teknoloji transferi gibi işlemleri kabul edilemez geçerliliktir.

BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS) 

Teknolojinin gelişmesiyle beraber artık insanların yerini robotlar alacağı öngörülüyor. Teknoloji ile beraber savunma alanındaki gelişmeler paralel olarak aynı orantıda değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu alanda Baykar şirketi değişen dünyaya ayak uydurarak insansız hava araçları konusunda Türkiye’yi çağ atlattırmayı başardı.

Baykar tarafından yerli imkanlarla geliştirilen Bayraktar Kızılelma (MİUS), geleceğin muharebe alanına yön verecek. İHA/SİHA sisteminde olduğu gibi savaş jeti alanında aynı başarı sergilenecek. İHA/SİHA tecrübelerinden yola çıkarak geliştirilen Kızılelma muharip insansız uçak

Baykar tarafından geliştirilen ve dünyada oyunu değiştiren Bayraktar İHA/SİHA’ların tecrübesiyle yola çıkılarak geliştirme çalışmaları yürütülen muharip insansız uçak sistemi, geleceğin teknolojileriyle donatılarak hizmet edecek.

Agresif manevralarla hava-hava muharebesi icra edebilecek olan BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak olan BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), gövde içinde taşıyacağı mühimmatları ile belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebilecek.

Exit mobile version