Türkiye, Avrupa Hava Trafiğinde 6. Sırada

Türkiye, Avrupa Hava Trafiğinde 6. Sırada

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) 24 Temmuz tarihli Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nu değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, 15 – 21 Temmuz dönemi hava trafik istatistiklerine göre, Türkiye’nin, Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeleri arasında günlük 3 bin 959 uçuş ortalaması ile 6. sırada olduğunu ifade etti.

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın En Yoğunu

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama bin 485 uçuş ile Paris Charles de Gaulle ve Amsterdam havalimanlarını geride bırakarak Avrupa’nın en yoğun havalimanı statüsünü koruduğunu belirtti. “İstanbul Havalimanı, dünya genelinde 7. sırada yer alırken, Avrupa’yı temsil eden havalimanları arasında birinci sırada yer aldı,” dedi.

Antalya Havalimanı da İlk 10’da

Uraloğlu, Antalya Havalimanı’nın günlük ortalama bin 36 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun havalimanları sıralamasında 8. olduğunu ve Palma de Mallorca ile Rome Fiumicino Havalimanları önündeki yerini koruduğunu söyledi. “Antalya Havalimanı, yoğun trafiğiyle Avrupa’nın en önemli havalimanlarından biri olduğunu bir kez daha kanıtladı,” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Sahası En Verimliler Arasında

Bakan Uraloğlu, Türk hava sahasının uçuş başına 0.5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa’nın en verimli hava sahaları arasında yer aldığını vurguladı. “EUROCONTROL hava sahasında uçuş başına ortalama 7,5 dakikalık bir gecikme yaşanırken, Türk hava sahasında bu süre 0.5 dakikanın altına düştü. Bu, hava sahamızın ne kadar verimli olduğunu gösteriyor,” dedi.

Budapeşte En Yüksek Gecikme Süresine Sahip

Uraloğlu, Budapeşte hava sahasının Ukrayna hava sahasından kaynaklı kısıtlamalar nedeniyle ortalama 9,4 dakikalık gecikme ile en yüksek gecikme yaşayan hava sahası olduğunu belirtti. “Türk hava sahası ise bu dönemde, uçuş başına 0.5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile en verimli hava sahalarından biri oldu,” diye ekledi.

Türkiye’nin Hava Trafiği Zirvede

EUROCONTROL raporunun Türkiye’nin havacılık alanındaki güçlü konumunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Havalimanlarımızın yoğunluğu ve hava sahamızın verimliliği, ülkemizin havacılık sektöründeki başarısını göstermektedir. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımızı kutluyorum,” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir