Turkish Cargo, TİM İle İndirimli Kargo Anlaşmasını Yeniledi

Turkish Cargo, TİM İle İndirimli Kargo Anlaşmasını Yeniledi

Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile yaptığı indirimli kargo taşımacılığı anlaşmasını yenileyerek, Türkiye’nin dört bir yanından üretilen ürünleri dünya genelindeki 40 destinasyona yüzde 30’a varan indirimlerle taşımayı sürdürecek.

THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, anlaşmanın genel kargo, bozulabilir kargo, yumurta, balık, et, meyve ve sebze gibi ürünleri kapsadığı belirtildi. Kampanya, 31 Ağustos’a kadar geçerli olacak.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türkiye’nin ihracat seferberliğine destek olmayı önemsediklerini vurgulayarak, hava kargo köprüleri kurarak ve avantajlı maliyetler sunarak Türk ihracatçılarının küresel pazarlarda rekabet güçlerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’den fazla bir artış sağladıklarını dile getiren Bolat, yeni kampanyalarıyla ihracat hedeflerine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşmak için lojistik altyapısını güçlendirmenin önemine değinerek, hava kargo taşımacılığının bu süreçte kritik bir rol oynadığını vurguladı. THY ile beşinci kez yapılan bu protokolün önemine işaret eden Gültepe, Türk ihracatının THY’nin kanatları altında yükseleceğine inandıklarını belirtti.

Yeni protokolle, 30 ülkede bulunan 40 şehre ihracatçıların ürünlerini daha avantajlı koşullarla ulaştırabileceği vurgulandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir