Turkish Cargo, LEED Platin Operasyon Sertifikasını Aldı

Turkish Cargo, LEED Platin Operasyon Sertifikasını Aldı

Türk Hava Yolları’nın kargo markası Turkish Cargo, enerji verimliliği ve çevresel sürdürülebilirlik alanındaki taahhütleri doğrultusunda LEED (Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik) v4.1 O+M: EB Operasyon Sertifikasını almaya hak kazandı.

Sürdürülebilirlik ve Çevre Bilinci Öncelikleri

Türk Hava Yolları Kargo Baş Sorumlusu Ali Türk, sürdürülebilirlik ve çevre bilinciyle hareket etmenin öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. SMARTIST kargo tesisinin yüksek kapasitesi ve son teknolojisiyle birlikte sürdürülebilir ve insan odaklı bir tesis olması için kararlı olduklarını vurguladı.

Platin Sertifikası: Karbon Ayak İzinin Azaltılması

LEED derecelendirmelerindeki en yüksek seviyedeki sertifikasyon olan platin sertifikasının, Türk Hava Yolları’nın küresel bir taşıyıcı olarak karbon ayak izini azaltmaya kararlı olduklarının önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

SMARTIST Tesisinin Teknolojik İlerlemesi

SMARTIST, dünyanın en ileri teknolojiye sahip tesislerinden biri olarak öne çıkıyor. Bilgisayar kontrollü Otomatik Depolama ve Geri Alma Sistemi (ASRS) ile yüklerin operatör veya forklift kullanımına gerek kalmadan depolanması ve taşınması sağlanıyor. Ayrıca ULD depolama işlemleri, otomatikleştirilmiş ULD Depolama Sistemi aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

LEED Platin Operasyon Sertifikasının Getirdiği Avantajlar

LEED v4.1 O+M: EB Platin Operasyon Sertifikası, enerji, su, malzeme ve iç mekan kalitesinin sürekli iyileştirilmesi ve çevresel etkilerinin azaltılması amacıyla tasarlandı. Enerji, su verimliliği ve iç mekan kalitesinin artırılması sayesinde SMARTIST tesisinin işletme maliyetlerini düşürürken sürdürülebilir hedeflere ulaşmayı sağlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 5 ay önce

    Bu ve benzerlerinin kerameti nedir, hamdinin ortağının damadı diye tepeden inme kargo başkan yardımcısı olarak işe alındı sonra tam da hain olay sonrası oradan Turkcell’e geçti sonra yine geri geldi. Bir de bunlar iyi ki dini bütün, alınları secdeye değenler…Ayrıca kargodaki kriptolar ne olacak hepsinin cvleri, geçmişleri belli bunlarla hani mücadele ediliyordu?

    Cevapla