Türk Savunma Sanayiinde Bir İlk: Bayraktar AKINCI TİHA’sı, Milli Süpersonik Füze İHA-230 ile Hedefini Tam İsabetle Vurdu

Türk Savunma Sanayiinde Bir İlk: Bayraktar AKINCI TİHA'sı, Milli Süpersonik Füze İHA-230 ile Hedefini Tam İsabetle Vurdu

Baykar’ın geliştirdiği milli ve özgün Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Roketsan tarafından milli olarak üretilen süpersonik füze İHA-230 ile bir atış testi daha başarıyla gerçekleştirdi. Baykar tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında, Bayraktar AKINCI TİHA’ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla devam ediyor.

Bu atış testi, Türkiye’nin milli savunma sanayisinin önemli bir başarısı olarak kabul ediliyor. Bayraktar AKINCI TİHA, Roketsan tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan KKS/ANS güdümlü İHA-230 ile gerçekleştirilen bir atış testini başarıyla tamamladı.

Atış testi için Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan Bayraktar AKINCI, üzerinde 2 adet İHA-230 ile Sinop’a doğru hareket etti. Uçağın Karadeniz açıklarında 100 kilometre mesafedeki bir hedefi tam isabetle vurduğu bildirildi.

Bu son atış testi, Bayraktar AKINCI TİHA’nın başarı grafiğini daha da yukarıya taşıyor. Geçtiğimiz haftalarda da AKINCI, Roketsan tarafından geliştirilen İHA-122 süpersonik füze ile başarılı atışlar gerçekleştirmişti.

Exit mobile version