Türk Savunma Sanayii, Mayıs Ayında 876 Milyon Dolarlık İhracatla Zirveye Ulaştı!

Türk Savunma Sanayii, Mayıs Ayında 876 Milyon Dolarlık İhracatla Zirveye Ulaştı!

Türk savunma ve havacılık sanayii sektörü, 876 milyon dolarlık ihracat geliri elde ederek Mayıs 2024’te rekor bir başarıya imza attı. Bu rakam, sektör tarihinde bir ay içinde elde edilen en yüksek ihracat geliri olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Savunma ve Havacılık ihracatımız Mayıs ayı itibariyle 876 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam, sektör tarihinde bir ayda yapılan en büyük ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti. İlk 5 aydaki ihracatımız ise geçen yılın aynı dönemine göre %9’luk bir artış göstererek 2.215 milyar dolar olarak gerçekleşti,” dedi.

Görgün, yüksek teknoloji ihracatı ile sadece sürdürülebilir büyüme elde etmekle kalmayıp aynı zamanda kilogram başına 60 Dolar’ın üzerindeki ihracat rakamlarıyla ülkenin katma değerli ihracat oranını da artırdıklarını belirtti. Ayrıca, ihracatın artmasında öncü olan tüm şirketleri ve çalışanları tebrik ederek, ülke ekonomisine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Savunma ve havacılık sanayii sektörü, 2023 yılında 5.5 milyar dolarlık bir ihracat rakamıyla kapandı. İhracatta, özellikle SİHA’lar ve mühimmat çözümleri başı çekmişti. Türkiye’nin bu alanda yıllık 6 milyar dolar ve üzeri bir bantta tutunabilmesi için ortalama aylık 500 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmesi gerekiyor. 2024 yılının ilk 5 ayının ortalaması ise 433 milyon dolar bandında. Özellikle Mayıs 2024 ihracatı ile sektör, hedefine bir adım daha yaklaşmış durumda.

Türk savunma ve havacılık sanayii sektörü, bu önemli başarı ile ülke ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra uluslararası arenada Türkiye’nin gücünü ve yetkinliğini bir kez daha göstermiş oldu.

Exit mobile version