Türk Müteahhitler Avrupa’da Zirvede: Schiphol, Üsküp ve Zagreb Projeleri!

Türk Müteahhitler Avrupa’da Zirvede: Schiphol, Üsküp ve Zagreb Projeleri!

Türkiye’nin yurt dışı müteahhitlik sektörü, 1972’den bu yılın mayıs sonuna kadar 136 ülkede toplam 509,1 milyar dolarlık 12 bin 197 projeyi başarıyla üstlendi. Bu projeler arasında 33,5 milyar dolarla havalimanı inşaatları dikkat çekiyor.

Dünya Çapında Dev Projeler: Asya, Avrupa ve Afrika’da Türk Müteahhitlerinin İmzası

Türk müteahhitleri, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarındaki birçok stratejik projeyi hayata geçirdi. Türkiye Müteahhitler Birliği’ne (TMB) üye firmaların yürüttüğü projeler arasında konut, kara yolu, tünel, köprü, enerji santrali ve ticaret merkezi inşaatları da bulunuyor.

Rusya’da Havalimanı Projelerinde Lider: Türk Müteahhitlerinden Büyük Başarı

Türk müteahhitlerinin en çok havalimanı projesi üstlendiği ülke olan Rusya’da, Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı’nın 3 terminal binası, Habarovsk Havaalanı Yeni Yolcu Terminali ve Rostov Havalimanı gibi önemli projelere imza atıldı. Ayrıca, Pulkova Uluslararası Havalimanı, Domodedovo Havalimanı ve Çelyabinsk Havalimanı’nda çeşitli yapım işleri başarıyla tamamlandı.

Avrupa’da Öne Çıkan Projeler: Hollanda, Makedonya ve Hırvatistan’da Büyük Yatırımlar

Avrupa’da da birçok projeye imza atan Türk müteahhitler, Hollanda’daki Schiphol Havalimanı Ek Terminal Binası, Makedonya’daki Üsküp ve Ohri Havalimanı Yapımı ve İşletmesi ile Hırvatistan’daki Zagreb Havalimanı Yeni Yolcu Terminali projelerini başarıyla tamamladı. Ayrıca, Kosova, Makedonya ve Ukrayna’da da farklı havalimanı inşaat projelerinde görev aldı.

Asya ve Afrika’da Örnek Projeler: Komşu ve Yakın Coğrafyada Başarı Hikayeleri

Türk müteahhitler, komşu ve yakın coğrafyadaki birçok ülkede de havalimanı projelerine imza attı. Gürcistan’daki Batum Uluslararası Havalimanı ve Tiflis Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal inşaatları dikkat çekiyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak, İran, Kuveyt, Libya, Mısır, Tunus, Türkmenistan, Senegal, Kazakistan, Sudan ve Suudi Arabistan’da da önemli havalimanı projeleri başarıyla tamamlandı. Özellikle, Abu Dabi Havalimanı, Musul Havalimanı, Katar Uluslararası Havalimanı, Sebha ve Trablus havalimanları, Enfidha Havaalanı, Türkmenbaşı ve Aşkabat havalimanları ile Blaise Diagne Havalimanı projeleri öne çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir