TÜRK İŞ BAŞKANININDAN ''ÇOK ÖZEL HAREKETLER'' TÜRKİYE'DE KADIN OLMAK

TÜRK İŞ BAŞKANINDAN !ÇOK ÖZEL HAREKETLER”
TÜRKİYE’DE KADIN OLMAK. Emine Bulut ”Ölmek İstemiyorum”
Değerli okurlar, Ağustos ayı Kamuda TİS süreçlerinin sonuçlandığı ay oldu. Bu konuda ulusal ve yerel basında çok şey yazıldı çizildi. Havacılık siteleri içinde ise işçi meseleleri konusunda genel ve özel meseleleri airline haber sizlere ulaştırdı.
Ben bu yazımda konuyu başka bir açıdan ele alacağım, Türk İş Başkanının kamuoyunda ve basında büyük ”GAF” olarak nitelenen mikrofon ”kaçamağının” ne anlama geldiğini değerlendireceğim.
TÜRK İŞ Başkanı ”GAF” yapmadı. Bilinçli, planlı ve ne yaptığını bilen bir açıklama yaptı aslında.
TÜRK İŞ başkanı dedi ki, Ey hükümet ve Sermaye ben öyle profesyonel bir iş yapıyorum ki bu yaptığım ”GAF” ile işçilerden size yönelecek tepkileri üstüme aldım. TÜRK İŞ Başkanı dedi ki, Ey hükümet ve sermaye sahipleri ben enflasyonun altında bir TİS imzaladım ve bunu herkesin gözü önünde itiraf ettim, benim kıymetimi bilin. TÜRK İŞ Başkanı dedi ki EY Hak iş, Memur Sen, Kamu Sen,Kesk  konfederasyonları ben işçilere enflasyon altında zam verdirdim sizde ona göre sözleşme yapın korkmayın bir şey olmaz. Hak iş aynı yolu takip etti. Memur sendikaları ise sözleşmeleri Hakem kuruluna, yani hükümetin insafına ”Kahramanca’ ‘teslim etmiş  durumdalar.
Yani kısaca TÜRK İŞ başkanı ”GAF” tan başka tüm mesajlarını verdi. Hükümetin ve Sermaye sahiplerinin istediği şekilde tereyağından kıl çeker gibi halletti sözleşme meselesini. Bunun mükâfatını hizmet ettiği kişi ve kurumlardan alacaktır mutlaka.
Bu konuda kendisini biraz sıkıştıranları ise bölücü, vatan haini ve Türkiye’yi sevmeyenler kategorisine koyuverdi. İşçilere enflasyonun, yoksulluk sınırının altında sözleşme imzalayarak tarihe geçti.
GAF: Çoğunlukla gerçek anlamından ayrı bir anlam taşıyan, en az iki sözcükten oluşan kalıplaşmış söz ya da sözcük grupları. eş. Tabir.(TDK)
Sizce TÜRK İŞ BAŞKANI ERGÜN ATALAY’ın yaptığı açıklama, yukarıdaki TDK açıklamasındaki anlamına göre bir GAF mıdır?
Peki, açıklama neydi hatırlayalım TÜRK İŞ Başkanı Çalışma bakanı ile ortak açıklama yapmak için basının karşısına çıktı. Bakan açıklamasını yaptı. Türk iş Başkanı mutsuz bir surat ifadesi ile yapacak bir açıklamam yok dedi.(rolünü iyi oynuyor büyük başkan).
Sonra önündeki mikrofonu eğerek onlarca görsel ve yazılı basının mikrofon ve alıcıları masanın üzerinde dururken, Çalışma bakanına doğru eğilip “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” dedi.
Dikkat ederseniz mikrofonu kapatmayıp eli ile kendine doğru eğiyor, Diğer mikrofonların açık olduğunu biliyor. Türk iş Başkanının söylediklerini biraz açarsak;
”UZASA İŞİ KARIŞTIRACAĞIZ”, Ne demek istiyor Sn Başkan. Karıştıracağız derken neyi kastediyor. Yasalar ile hakları belli bir konfederasyonun başkanıdır kendisi.     İşçilere tanınan GREV hakkını bir karıştırıcılık ve kaos yaratma yöntemi olarak mı tarif ediyor. Yani GREV yapmayı karıştırıcılı olarak mı değerlendiriyor. Bir konfederasyon başkanı orda olma nedeninin işçinin hakları verilmediğinde Anayasanın ve Çalışma yasasının kendisine verdiği en önemli görevin Greve çıkmak olduğunu bilmiyor mu.?
Elbette biliyor. Ancak diyor ki ben işçilere grev yaptırmam merak etmeyin. TÜRK İŞ teslim olmuştur. Teslim alınmamış, kendisi gönüllü ve isteyerek hükümetin ve Sermayenin sözcüsü olmuştur. Onun için bu ülkenin işçilerinin 1952 den bu yana, öyle veya böyle bir umut olarak gördükleri konfederasyondan bir beklentileri kalmamıştır.
”EN AZINDAN KAPATTIM BÖYLE’ ‘Benim kıymetimi bilin diyor çalışma bakanına, benden iyisini bulamazsınız…
ÜLKEM’ in işçileri yeni bir yol bulacaktır. Benden söylemesi.
Yeni Havalimanı Açılalı 5 ay oldu, Ancak çalışanlar için durum pek iç açıcı değil maalesef. İşçiler kelle koltukta işe gidip geliyorlar. hergün bir servis aracı ya kaza atlatıyor ya da kaza yapıyor.
En son yaşanan kazada bir TGS işçisi hayatını kaybetti, bir işçi de ağır yaralandı. İşçiler yeni kazalar olacak korkusu ile gidip geliyor işlerine. İşin garip tarafı bu konuda sendikalardan ses seda yok. TGS de yetkili bir sendika yok. Ancak bildiğim kadarı ile Hak işe bağlı öz taşıma iş ve Hava Sen’e üye işçiler var orda. Bir de Hava İş var ancak onu saymıyorum artık. Öztaşıma İş” bu işlere” uzak bir sendika, ancak Hava Sen den bir açıklama yapılmaması da ilginç gerçekten. Örgütlenmeye çalışan, üyeleri ve yöneticileri bedel ödemiş bir sendikanın kendi gözelerinin önünde yaşanan bir iş kazası ile ilgili üç maymunu oynaması kabul edilir bir şey değil. Sahi HAVA SEN de neler oluyor..
Türkiye’de Kadın olmak zor gerçekten, son yaşanan vahşet herkesi derinden sarstı. Emine Bulut cinayeti kamuoyu gündeminde durmaya devam ediyor ve devam etmeli. Çalışanlarının yarıya yakını kadın olan Sivil Havacılık camiası da bu konuya duyarlılık göstermeli diye düşünüyorum.
2019 ilk Yedi AY iş kazalarında ölen işçi sayısı:  964 ( İİSG Meclisi 2019 Raporu)
2019 ilk Yedi AY Erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı: 285 (Kadın Cinayetleri Önleme Platformu)
İşçiler iş cinayetlerinde ölürken, Kadınlar erkekler tarafından vahşice katledilirken, Türkiye vahşi kapitalizm tarafından abluka altına alınmışken, Türk İş Başkanının sözleri ne kadar ”anlamlı” değil mi….”UZASA İŞİ KARIŞTIRACAĞIZ,EN AZINDAN KAPATTIK BÖYLE”
Kapat gözlerini ey nazlı Ülkem, Sabahın bir sahibi var. Bu günler geçecek elbet…
Saygılarımla..

Exit mobile version