Türk Havayolları’na Ukrayna Havaalanlarında Kim Yakıt Sağlıyor?

Uluslararası yer hizmetleri ve uçak yakıt ikmal firması olan BGS, 2017 yılında Türk Hava Yolları için Ukrayna havaalanlarından yakıt sağlayacak. İhaleyi kazanan firma aynı zamanda Polonya Havayolları’na da yakıt ikmali yapıyor.
BGS, Dört Ukrayna havaalanında 15 havayolu şirketine hizmet veriyor. Bu havaalanları; Kiev (Zhuliany ve Boryspil), Odessa ve Lviv.
2016 yılında yaklaşık 30.000 ton uçak yakıtı sağlayan firma, aynı yıl, Litvanya, Polonya, Letonya, Estonya ve Ukrayna’dan oluşan havaalanı ağına, neredeyse çeyrek milyon ton uçak yakıtı verdi ki, bu miktar bir önceki yıla göre % 80 daha fazla. Şirket, 2017 yılında havacılık yakıtını 350 bin ton artırmayı planlıyor.
2016’daki başarılı ortaklığın ardından BGS, Lviv Havalimanında Türk ulusal havayolu ile hizmet sözleşmesini uzattı. Bu arada, LOT Polish Airlines, Odessa havaalanında yeni bir ortak oldu. 2017 boyunca BGS, Ukrayna’daki bu ortaklara en az 2000 ton uçak yakıt tedarik etmeyi planlıyor.
BGS, Ryanair, Wizz Air, Ukrayna Uluslararası Havayolları, Aeroflot, Wow Air ve diğer havayolu şirketlerine de hizmet vermekte.

Exit mobile version