Türk havacılık sektörü irtifa kazandı

Ünlü&Co’ya göre bekleninin üzerinde artan yolcu trafiği ve Türk Havayolları ve Pegasus’un güçlü ikinci çeyrek performansıyla birlikte havacılık sektörü “irtifa kazandı

 Ünlü&Co, şirketlerin ikinci çeyrek bilançolarını açıklamalarının ardından Türk havacılık sektörünü değerlendirdi. Ünlü&Co’ya göre bekleninin üzerinde artan yolcu trafiği ve Türk Havayolları ve Pegasus’un güçlü ikinci çeyrek performansıyla birlikte havacılık sektörü “irtifa kazandı”.
Yolcu trafiğinde beklenenden güçlü seyreden toparlanma ikinci yarı performansını güçlendirdi: Havalimanlarındaki yolcu trafiği 2017’nin ilk 7 ayında yüzde 7 artarak beklenenden iyi toparlanma eğilimi gösterdi. 3 aylık hareketli ortalama büyüme oranı Temmuzda yüzde 15’e ulaştı. Ağustos/Eylül aylarında yüzde 20’ye doğru ivme kazanmasını bekliyoruz. Sonuç olarak, ilk yarıdaki güçlü artışa bağlı olarak yıllık trafik artışının 2017’de yüzde 10 (önceki yüzde 6) olmasını öngörüyoruz.
THY ve Pegasus 2.Ç’de parlak performans gösterdi, 3.Ç daha da iyi olabilir: THY ve Pegasus 2017 2.Ç’de FAVÖK düzeyinde sırasıyla yüzde 24 ve yüzde 8 artışla ile tahminleri aştı. THY’nin parlak mali verileri maliyet düşürücü önlemlerden kaynaklanırken Pegasus’un beklenenden yüksek performansını gelirlerdeki iyileşme destekledi. İlk yarıdaki güçlü performans ve yüksek büyüme tahminleriyle 2017 sonu  THY ve Pegasus için sırasıyla yüzde 18 ve yüzde 41 daha iyi FAVÖK öngörüyoruz. İki şirket Mayıs ayında gelirlerde önemli ölçüde yukarı yönlü revizelere gitmiş olsalar da, daha fazla revizyona yer olduğu görüşündeyiz.
THY için tahminizi “AL” olarak belirlerken, yüzde 49 yukarı yönlü potansiyel ile önde gelen hissemiz oluyor: Uluslararası kalkış-varış trafiğindeki artışa bağlı olarak THY’ye yönelik yolcu artış tahminimizi yüzde 9,5’ten yüzde 9,8’e yukarı yönlü revize ettik. AKK (arz edilen koltuk kilometre) artış projeksiyonumuzu ise yüzde 5’ten yüzde 4’e düşürdük. Sonuç olarak, tam yıl doluluk oranını yüzde 76’dan yüzde 78,4’e yükseltiyoruz. Güçlü AKKM (arz edilen koltuk kilometre başı maliyet) performansıyla birleştiğinde, başlangıçta öngörülenden daha düşük getiri ortamına rağmen, 2017 için FAVÖK’te yüzde 17’lik yukarı revizyon (5,2 milyar TL’den 6,1 milyar TL’ye) yapıldı. THY’nin 2.Ç’de etkin performans sergilediği bir başka alan borcun özsermayeye oranı oldu. 2017 2.Ç’de net borç çeyreklik bazda yüzde 19 düşerek 25,6 milyar TL oldu. Bu performansın arkasındaki ana neden 3,7 milyar TL’lik satış ve geri kiralama işlemi olmasına rağmen, operasyonel serbest nakit akımı da güçlü seyretti. Yıl sonu net borç öngörümüzü 32,4 milyar TL’den 27,3 milyar TL’ye düşürüyoruz. Hedef fiyatımız (14 TL/hisse) yüzde 49’luk yukarı yönlü potansiyel sunduğundan, tavsiyemizi “tut”tan “al”a çeviriyoruz.
Pegasus için “AL” önerimizi yinelenirken, revize ettiğimiz transfer fiyatlaması yüzde 25’lik yukarı yönlü potansiyel sunuyor: 2017 ilk yarı sonuçları ve ilk 7 aylık trafik performansının ardından Pegasus için gelir tahminimizi yukarı yönlü revize ettik. 2017 yolcu artışı tahminimizi yüzde 11,6’dan yüzde 13,9’a çıkardık. AKK artış öngörümüzü yüzde 7’den yüzde 9’a çıkarmış olsak da 2017 için daha yüksek doluluk oranı (yüzde 80,1’den yüzde 80,7’ye) öngörüyoruz. Daha düşük yakıt AKKM ile birlikte 2017 için FAVÖK’te yüzde 34’lük (369 milyon TL’den 495 milyon TL’ye) yukarı yönlü revizyonla sonuçlandı. Hedef fiyatımız yüzde 25 yukarı yönlü potansiyel sunuyor ve hisse için tavsiyemizi “al” olarak tutuyoruz. Ancak önde gelen hisselerde Pegasus’u yukarı yönlü daha yüksek potansiyel sunan THY hisseleriyle değiştiriyoruz.
Exit mobile version