Türk Hava Yolları'nın Nijerya Uçuşları Yeniden Başladı

Türk Hava Yolları’nın Nijerya Uçuşları Yeniden Başladı

Türk Hava Yolları (THY), Lagos’taki uçuş operasyonlarının 25 Mayıs Cumartesi günü yeniden başlayacağını duyurdu. THY, dört gün önce eyaletteki operasyonlarının kesintiye uğramasının ardından uçuşlarını askıya almıştı.

Uçuş Güvenliği İçin Alınan Önlemler

Havayolu şirketi, 21 Mayıs Salı günü itibariyle Lagos Murtala Muhammed Uluslararası Havalimanı’ndaki kontuarında yaşanan ve uçuş güvenliğini tehlikeye atan eylemler nedeniyle Lagos’a planlanan uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldığını belirtti. THY, yolcularının ve mürettebatının emniyet ve güvenliğine öncelik verdiklerini belirterek, 2006 yılından bu yana olduğu gibi Nijerya uçuşlarına yeniden başlayacaklarını açıkladı.

THY, operasyonlara devam etme kararının, Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA) ve Nijerya Federal Havalimanları Otoritesi (FAAN) ile yapılan toplantıların ardından alındığını belirtti. Havayolu, NCAA ve FAAN yetkililerinin gerekli önlemleri aldığı ve uçuşların, mürettebatın, THY Lagos personelinin ve havalimanındaki yolcuların güvenliğini sağladığı sürece, aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceklerini duyurdu.

THY, NCAA ve FAAN’ın bu tür olayların tekrarlanmasını önlemek için ek güvenlik önlemleri alacağını duyurduğunu ve bu kararın ortak bir basın açıklamasıyla kamuoyuna bildirildiğini kaydetti. THY ayrıca FAAN Genel Müdürü’nün kendisiyle yazılı bir açıklama paylaştığını ve operasyonlarının güvenliğini sağlamak için benzeri görülmemiş önlemler almayı taahhüt ettiğini belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir