Türk Hava Yolları’nın Kredi Notu Ba3’e Çıktı

Türk Hava Yolları’nın Kredi Notu Ba3’e Çıktı

Türk Hava Yolları A.O., dün (26 Temmuz) Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla önemli bir kredi derecelendirme açıklaması yaptı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türk Hava Yolları’nın kredi notunu iki kademe birden yükselterek Ba3 seviyesine çıkardı. Moody’s, not görünümünü de “Pozitif” olarak teyit etti.

Moody’s’in güncel değerlendirmesine göre, Türk Hava Yolları’nın 2015 yılında ihraç ettiği USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikası’nın kredi notu, B2 seviyesinden Ba3 seviyesine yükseltildi. Ayrıca, JPY cinsi A ve B tipi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikaları’nın kredi notları da B1’den Ba2’ye çıkarıldı.

Türk Hava Yolları’nın yaptığı açıklamada, Moody’s’in kredi notu artışının, şirketin güçlü finansal yapısının ve başarılı iş stratejilerinin bir sonucu olduğu belirtildi. Şirket, bu not yükseltmesiyle birlikte yatırımcılar ve finansal piyasalardaki güvenilirliğini artırmayı hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 ay önce

    Güçlü finansal yapı mı,başarılı iş stratejileri mi, varlık fonunda olan devlet desteği alan ve en ufak bir sıkıntıda yaprak gibi sallanan bir şirket bu ve geliri belli gideri özellikle de döviz bazlı aylık lease ve faiz ödemeleri belirsiz. Demek ki Thy yakında yüklü uçak siparişi verecek yoksa kredi notu yükselir mi? Milleti kandırıyorlar…

    Cevapla