Türk Hava Yolları’nın gözü Çin’de! Hedef: Türkiye’ye Daha Fazla Çinli Turist Çekmek

Türk Hava Yolları'nın gözü Çin'de! Hedef: Türkiye'ye Daha Fazla Çinli Turist Çekmek

Türk Hava Yolları Genel Müdür Bilal Ekşi Yicai Global’e yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları’nın transit yolcuların yanı sıra daha fazla Çinli turisti Türkiye’ye seyahat etmeye çekmek istediğini belirtti.

Bilal EKŞİ, “Ülkemizi ziyaret eden Çin vatandaşlarının sayısı 2019 yılında 426.344 kişi ile zirve yaptı, ancak Çin’deki seyahat kısıtlamaları nedeniyle geçen yıl 89.515 kişiye düştü. Çin’in bu yıl kısıtlamaları kaldırmasıyla birlikte Türkiye’yi ziyaret eden Çinli turist sayısı ilk yedi ayda 114.006 kişiye çıkarak 2019’daki seviyenin yüzde 45’ine denk geldi.”

Ağustos ayında grup turlarının geri dönmesiyle birlikte turizm talebinin daha da gelişeceğinin öngörüldüğünü açıkladı.

Türk Hava Yolları’nın Çin’den İstanbul’a yaptığı uçuşlarda yolcuların yaklaşık yüzde 80’i Avrupa, Afrika ve hatta Amerika kıtasına aktarma yapıyor. Türk Hava Yolları, çok sayıda transit yolcu çekerek yolcu doluluk oranını yüksek tutabilirken, kârını en üst düzeye çıkarabilir.

Çin’in Türk Hava Yolları için en önemli pazarlardan biri olduğunu ve Türk Hava Yolları’nın mevcut hava yollarında daha fazla uçuş yapmayı ve daha fazla destinasyon eklemeyi planladığını belirten Ekşi, Çin hava yollarının Türkiye’ye sadece birkaç uçuşu olduğunu, bu nedenle Türk Hava Yolları’nın daha fazla işbirliği ve rekabet fırsatı yaratmak için daha fazla Çin hava yolu şirketinin Türkiye’ye uçuş eklemesini umduğunu belirtti.

Uçuş bilgileri sağlayıcısı Flight Master’ın son istatistiklerine göre Çin ile Türkiye arasında sadece dört havayolu uçuyor. China Southern Airlines, China Eastern Airlines ve Sichuan Airlines’ın haftada üçer uçuşu bulunuyor. Türk Hava Yolları’nın ise haftada 21 uçuşu bulunuyor.

Bilal Ekşi, “Uçuş ağımızda daha önce Çin’de altı destinasyonumuz vardı: Pekin, Şanghay, Guangzhou, Xi’an, Hong Kong ve Taipei. Şu an itibariyle Xi’an hariç hepsine uçuş operasyonlarımızı yeniden başlatmış bulunuyoruz.”

Türk Hava Yolları, genişleyen filosu ve uçuş optimizasyonu sayesinde dünya çapında en fazla noktaya uçan havayolu şirketlerinden biri konumunda.

Havacılık veri sağlayıcısı Official Airline Guide’a göre, yılın ikinci çeyreğinde uluslararası havayolu kapasitesi 2019’un aynı dönemindeki seviyenin altında kaldı. Türk Hava Yolları, uluslararası kapasitesi pandemi öncesi seviyeyi aşan birkaç taşıyıcıdan biri oldu.

Ekşi, “İlk sekiz ayda uluslararası yolcu sayımız salgın öncesi seviyelere kıyasla yüzde 22,3, uluslararası uçuş kapasitemiz ise yüzde 26,9 arttı.”

Bunun nedeni, pandemi sırasında tüm çalışanlarımızı korumamız ve bu sayede pazar yeniden açıldığında talep artışını karşılamak için yeterli insan gücüne sahip olmamızdır. Rakiplerimizden bazıları pandemi sırasında küçülmeye gitmiş olabilir, bu nedenle pazar beklenmedik bir şekilde yeniden açıldığında yetişmek için yeterli personele sahip değillerdi.” ifadesini kullandı.

İstanbul’un coğrafi konumu Asya, Avrupa ve Afrika arasında bir köprü görevi görüyor. bu avantaj sayesinde Türk Hava Yolları’nın dar gövdeli uçaklarıyla dünya nüfusunun yaklaşık yarısına hizmet verebildi.

Ayrıca Türk Hava Yolları, uçuş programını farklı ülkelerde daha fazla noktaya bağlanacak şekilde optimize etti.

Küresel yolcuları Türkiye’den başka noktalara aktarma yapmaya çekmek için bir diğer önemli politikanın da İstanbul Havalimanı’nda en az 20 saat aktarma yapan yolcuların Türk Hava Yolları’nın anlaşmalı otellerinde bir ila iki gün ücretsiz konaklamasına olanak tanıyan İstanbul Stopover Programı olduğunu söyledi.

Ekşi, “Üst üste sekiz çeyrek kâr eden Türk Hava Yolları, yılın ilk yarısında 868 milyon ABD doları net kâr elde etti.” dedi.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version