Türk Hava Yolları’nın e-ticaret markası Widect, 1. yılını kutladı

Türk Hava Yolları'nın e-ticaret markası Widect, 1. yılını kutladı

Türk Hava Yolları’nın e-ticaret sektörü için özel olarak kurduğu kargo markası Widect, 1. yılını kutladı. Türk Hava Yolları Genel Yönetim Merkezi’nde düzenlenen kutlama törenine, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve çok sayıda çalışan katıldı. Widect, bu bir yıllık süre zarfında Türk mikro ihracatçılarının e-ticaret ihtiyaçlarına yanıt veren önemli bir çözüm merkezi haline geldi.

1 milyon paket taşıdı, hedef 2 milyon

Widect’in ilk yılında 1 milyon paket taşıdığını açıklayan Prof. Dr. Ahmet Bolat, 2024 yılında bu sayıyı iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye’nin küçük ve orta ölçekli işletmelerini dünya pazarlarına açma misyonunu taşıyan Widect, özellikle TEKNOFEST gibi teknoloji ve inovasyon fuarlarında geliştirilen ürünleri küresel çapta dağıtmayı amaçlıyor.

Prof. Dr. Bolat, “İstanbul’u e-ticaretin merkezi yapma hedefiyle yola çıktık. Ülkemizde üretilen binlerce teknolojik ürünü minimum karla dünyanın dört bir yanına taşıyoruz. Bu yıl 1 milyon paketi Avrupa, Amerika, Suudi Arabistan ve Avustralya’ya ulaştırdık, 2033 yılında ise hedefimiz 86 milyon paket taşımak.” dedi.

Widect, Türkiye’nin e-ihracat merkezini oluşturmayı hedefliyor

Widect, ilk yılında Türk mikro ihracatçıları için Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerine yönelik e-ihracat hizmetlerini devreye aldı. Marka, 2025 itibarıyla Avustralya, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Amerika gibi pazarlara da açılmayı planlıyor. Ayrıca Hindistan, Mısır, Rusya ve Afrika pazarları da gelecek hedefleri arasında yer alıyor. Widect, 5 yıl içinde İstanbul’u e-ticaretin küresel lojistik merkezi (HUB) haline getirmeyi amaçlıyor.

Widect’in ülke ekonomisine katkısı büyüyor

Ahmet Bolat, “Geçtiğimiz yıl Widect ile ülke ekonomisine 56 milyon dolarlık katkı sağladık” diyerek, Türk Hava Yolları’nın 2023 yılına kadar toplamda 6 milyar dolarlık yatırım yaptığını ifade etti. Ayrıca kargo taşımacılığı kapasitesini artırmak için Smartist’in ikinci fazına başlanacağını duyuran Bolat, bu yatırımla dünyanın en büyük hava kargo operasyonlarından birine sahip olacaklarını vurguladı.

Exit mobile version