Türk Hava Yolları’nın Çin Açılımı: Hedef 2 Milyon Çinli Turist 

Türk Hava Yolları'nın Çin Açılımı: Hedef 2 Milyon Çinli Turist 

Çarşamba sabahı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ve Türk Hava Yolları yetkilileri, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong’a iadeyi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette önemli konuları görüşen heyet, Türkiye-Çin havacılık bağlarının güçlendiğini dile getirdi. Ahmet Bolat, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türk Hava Yolları, 2 milyon turist getirmeyi hedeflediğimiz Çin’de Pekin, Shanghai ve Guangzhou şehirlerine günlük uçuşlar düzenliyor. Yakın zamana kadar Çinli havayolu şirketleri İstanbul’a uçmazken, artık dört havayolu haftada 20 seferle İstanbul’a turist taşıyor. China Southern Airlines, haftada 3 frekans Pekin Daxing’den ve 3 frekans Guangzhou’dan; Sichuan Airlines haftada dört frekans Chengdu’dan; China Eastern Airlines her gün Shanghai’dan ve Air China haftada 3 frekans Pekin’den İstanbul’a uçuş düzenliyor. Başkonsolos Wei Xiaodong, daha fazla şehirden daha sık uçuş yapılmasının önemini vurguladı. Bu konuda iş birliğini sürdüreceğiz.” dedi.

Exit mobile version