Türk Hava Yolları’nın Avustralya uçuşları onay bekliyor

Türk Hava Yolları'nın Avustralya uçuşları onay bekliyor

Türk Hava Yolları kısa bir süre önce duyurduğu Avustralya’ya uçuşlarını artırma arzusu için henüz onay alamadığı belirtiliyor. Ulaştırma Bakanı Catherine King’in ofisi Neos Kosmos’a Türk Hava Yolları’ndan henüz herhangi bir başvuru almadıklarını doğruladı.

Diğer kaynaklar ise, aralarında ALP’nin etkili Bağımsız girişimciler ile ticari kurumların bulunduğu Türk toplumu üyelerinin Türk Hava Yolları’nın genişlemesi için lobi faaliyetleri yürüttüğünü belirtiyor.

Türk Hava Yolları bu yıl içinde Singapur Changi üzerinden Avustralya’ya haftada üç kez uçuş başlatmayı planlıyor. Mevcut ikili hava hizmetleri anlaşması, Türk Hava Yolları’nın Avustralya ile Türkiye arasında haftada en fazla yedi gidiş-dönüş sefer düzenleyebileceği anlamına geliyor.

Dünyada en çok noktaya uçan havayolu olan Türk Hava Yolları’nın 130. uçuş noktasının Melbourne olması bekleniyordu. Türk Hava Yolları, Avustralya ve Türkiye arasındaki mevcut ikili anlaşma kapsamında haftada dört uçuş gerçekleştirme hakkına sahip.

THY Genel Müdürü Ahmet Bolat, bu hakkın Sydney ve Melbourne’e günlük uçuşları da kapsayacak şekilde haftada 14 gidiş-dönüş sefere çıkarılmasını önerdi. Bolat, Avustralya ve Singapur arasındaki bilet satışlarında beşinci serbestlik hakkının, uçuşların ekonomik açıdan uygulanabilirliği için hayati önem taşıdığını vurguladı.

ch-aviation’da yer alan habere göre Ahmet Bolat açıklamasında: Geçtiğimiz ay Melbourne’e yaptığı ziyaret sırasında Bolat, “Türk hükümeti ile Avustralya hükümeti arasında çözmemiz gereken bazı yasal sorunlar var” dedi.

Türk Hava Yolları, Yunanistan da dahil olmak üzere dünya çapında uçuşlar gerçekleştiriyor, ancak Neos Kosmos’a Avustralya’dan Kıbrıs’ın kuzeyine olası doğrudan uçuşlarla ilgili endişeler dile getirildi. Ercan Uluslararası Havalimanı bu bölgeye hizmet veriyor, ancak uluslararası kısıtlamalar nedeniyle sadece Türkiye’den uçuşlarla erişilebiliyor.

Rum toplumunun bazı önemli üyeleri, Türkiye’nin bunu BM kararlarını ve anlaşmalarını hiçe sayarak doğrudan seferler düzenlemek için bir yol olarak kullanabileceğine dair endişelerini dile getirdiler.

Exit mobile version