Türk Hava Yolları’ndan Yalan Haber Açıklaması

Türk Hava Yolları'ndan Yalan Haber Açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada, bazı medya organlarında yer alan haberlere ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Üstün, kamuoyunu yanlış bilgilendirerek THY’nin marka itibarını zedelemeye yönelik maksatlı olarak servis edilen yalan haberler hakkında hukuki işlem başlatılacağını belirtti.

Son günlerde bazı dijital mecralarda, THY’ye ait bir yolcu uçağında kokpitin bir süre tamamen boş bırakıldığına dair iddialar yer aldı. Bu haberlerin hızla yayılması üzerine, THY yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapma gereği duydu.

Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bazı dijital mecralarda yer verilen, bir yolcu uçağımızda kokpitin bir süre tamamen boş bırakıldığına dair iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir hadise vuku bulmuş değildir.

Kamuoyunu yanlış bilgilendirip, marka itibarımızı zedelemeye yönelik maksatlı servis edilen bu yalan haberle ilgili kanuni hakkımızı kullanacağımızı bildirmek isteriz.

Üstün, THY’nin uçuş güvenliğine ve operasyonlarına verdiği önemi vurgulayarak, kokpit güvenliği ve uçuş sırasında pilotların görev başında bulunma zorunluluğu gibi kritik prosedürlerin ihlal edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Exit mobile version