Türk Hava Yolları’ndan 5 Bin Kişilik İstihdam Hamlesi! Hedef 150 Bin Çalışan!

Türk Hava Yolları'ndan 5 Bin Kişilik İstihdam Hamlesi! Hedef 150 Bin Çalışan!

Türk Hava Yolları (THY), genç nüfusun en çok tercih ettiği şirketler arasında yer alarak, uçuş ve yer çalışanı pozisyonlarında 5 bin kişilik istihdam sağlamak için iş ilanları yayınladı. Bu adım, bayrak taşıyıcı şirketin 2033 hedefleri doğrultusunda istihdamını artırma stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Take-Off 101, Take-Off Jr. ve Take-Off Cadet adlı iş ilanları ile birlikte çeşitli pozisyonlarda alımlar gerçekleştirilecek. İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, 2024 yılında 5 bin kişiyi işe almayı hedeflediklerini belirtti.

Hedef 150 Bin Çalışan!

Abdulkerim Çay, THY’nin büyüme stratejileri doğrultusunda her yıl çalışan sayısını artırmaya yönelik çabalarını sürdürdüğünü ifade etti. 2023 yılında 5 bin 134 kişiyi bünyelerine kattıklarını hatırlatan Çay, bu yıl da benzer bir hedefle çalışan ailelerine yeni katılımlar yapacaklarını açıkladı. THY’nin ortaklıklarıyla birlikte 10 yıl içinde toplam çalışan sayısını 150 bin kişiye çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

Özel Programlar ve İlanlarla Gençlere Destek

THY, genç nüfusun istihdamını desteklemek amacıyla Take-Off 101 (Part-Time Öğrenci) ve Take-Off Jr. programlarıyla farklı alanlarda çalışma imkanı sunuyor. Lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilerine öğrenimleri devam ederken iş deneyimi kazanma fırsatı sunan programlar, gençleri teşvik ediyor.

Take-Off Cadet Programı İle Pilot Adaylarına Kapı Açılıyor

Take-Off Cadet programı ise bölüm ayrımı yapmaksızın tüm lisans mezunlarına yönelik. 31.12.2003-01.01.1994 tarihleri arasında doğmuş kişilerin başvurabileceği program, ikinci pilot adaylarına yetiştirilmek üzere düzenleniyor. Başvurular, 30 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek.

Türk Hava Yolları’nın kariyer sayfasından (kariyer.thy.com) yapılabilecek başvurularla genç yeteneklere kariyerlerine THY çatısı altında başlama fırsatı sunuluyor.

Exit mobile version