Türk Hava Yolları'na Sansür

Güney Kıbrıs Fransa’da gerçekleşecek olan UEFA 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na sponsor olan Milli Havayolumuz Türk Hava Yolları’na sansür uygulayacaklarını açıkladı.
Rum Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (RIK), UEFA 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (UEFA EURO 2016) yayımları sırasında şampiyona resmi sponsorlarından THY’nın reklamlarını vermeyeceği bildirildi.
Güney Kıbrıs’ta günlük olarak yayınlanan Politis gazetesi, RIK yetkilerinin, THY’nın şampiyona sponsorlarından olduğunu öğrenir öğrenmez Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı’ndan havayolu şirketinin reklamlarının kanalda gösterilmemesi için lüzumlu girişimlerde bulunma amacıyla yardım talep ettiğini yazdı.
ADANIN KUZEYİNDEN TEPKİ!
Habere göre, RIK spor bölümü yetkilerinden Savvas Aristodimu dün şampiyona yayınlarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili açıklamada bulundu.
Aristodimu, sıkı mücadele verdiklerini ve THY reklamlarının kendi frekanslarının dışında bırakılmasında başarıya ulaştıklarını söyledi.
“RIK, Kıbrıs’ın halk televizyonu. Bilinen sebeplerden dolayı THY’nın reklamını yapamazdı” diyen Aristodimu, durumu zamanında fark ettiklerini ve uluslararası spor örgütü yetkilileri nezdinde lüzumlu bütün girişimleri yaptıklarını anlattı. Aristodimu, argümanlarının ikna edici olduğunu ve başvurularının kabul edildiğini söyledi. Fileleftheros gazetesi ise haberi “RIK Euro 2016’yı Yayımlamaya Hazır… Türk Havayollarının Reklamları Aktarılmayacak” başlıklarıyla verdi.
“SADECE FUTBOL İZLEMEK İSTİYORUZ”
Öte yandan Kıbrıslı Türkler karara sosyal medyadan ” Sadece futbol izlemek istiyoruz” diyerek tepkilerini gösterdi.

Exit mobile version